Blogolunk / Egészség

Miért kellene minden nap öt percig masszírozni a kisujját

loading...

A kéz ujjai eszközként használhatók az egészségének hangolására. Olyan idegvégződéseket találhatók bennük, amelyek a különböző belső szervek működéséért felelősek. A kisujj fontos szerepet játszik ebben a hangolási rendszerben. A szívért és az idegrendszerért felelős. Kevesen értik, miért kell minden nap 5 percig húzni a kisujjat.

A kisujj rendszeres masszírozása segít megbirkózni az idegességgel és normalizálja a szívműködést. A technika már ősidők óta ismert. A japánok az elme kiegyensúlyozására használják. A kisujj ötperces masszírozása helyreállítja az érzelmi egyensúlyt.

A masszázst kényelmes helyzetben végezzük, amely lehetővé teszi, hogy az egész test ellazuljon. A kisujjat az ellenkező kézzel tartjuk, és először kinyújtjuk. Ezután finoman masszírozzák az ujj minden sejtjét.

loading...

Masszírozza a kisujját:

Csökkenti az étvágyat. Ebéd előtti masszírozáskor a nők az óramutató járásával megegyező irányban, a férfiak pedig az óramutató járásával ellentétesen masszírozzák az ujjukat. Ebéd után az eljárás megfordul. A masszázs étkezés előtt történik.
Serkenti a májat, a veséket, a gyomrot és az emésztési folyamatokat.

A kisujj hegyére gyakorolt gyengéd nyomás segíthet a székrekedés enyhítésében. A kisujj masszírozásának előnye, hogy önmagában, bárhol elvégezhető. A kezelést a kéz általános masszírozásával kell kezdeni. A kezeket jól fel kell melegíteni. Már napi 5 perc is elég ahhoz, hogy javítsa a közérzetét és vitalitását. A masszázs bármikor elvégezhető. A lefekvés előtt végzett kezelés segít megszabadulni az álmatlanságtól.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial