
đ± Allergia.
2 evĆkanĂĄl zĂșzott gyökeret 2 ĂłrĂĄn ĂĄt ĂĄztassunk 1 csĂ©sze hideg vĂzben. Igyon 1/3 csĂ©szĂ©nyit naponta 3-szor 15-20 perccel Ă©tkezĂ©s elĆtt.
đ± GyulladĂĄsos bĆrbetegsĂ©gek (kelĂ©sek, gennyes sebek stb.).
FĂ©l csĂ©sze levelet öntsĂŒnk fel ecettel, adjunk hozzĂĄ 1/2 teĂĄskanĂĄl sĂłt. Vigye fel a gyulladt terĂŒletekre.
đ± Gyomorhurut.
Ăntsön 30-40 gramm gyökeret 1 liter forrĂł vĂzbe, Ă©s hagyja ĂĄllni 8 ĂłrĂĄn ĂĄt. Naponta 3-szor 2 evĆkanĂĄlnyit vegyen be Ă©tkezĂ©s elĆtt.
đ± IdegessĂ©g, alvĂĄszavar.
Naponta hĂĄromszor, 20 perccel Ă©tkezĂ©s elĆtt 1-2 teĂĄskanĂĄl friss zellerlevet fogyasszon.
đ± Reuma, ĂzĂŒleti fĂĄjdalmak.
1 kg zellert a levelekkel Ă©s a gyökerekkel egyĂŒtt megmosunk, hĂșsdarĂĄlĂłn ledarĂĄlunk. EzutĂĄn darĂĄljon le mĂ©g 3 citromot a hĂ©jĂĄval egyĂŒtt. KeverjĂŒk össze a zellerrel, Ă©s sötĂ©t helyen 7 napig ĂĄztassuk. PrĂ©seljĂŒk ki a fĆzetet, Ă©s adjunk hozzĂĄ 300 g mĂ©zet. Tegye a hƱtĆszekrĂ©nybe. Igyon naponta 3-szor Ă©tkezĂ©s elĆtt 1 evĆkanĂĄlnyit.
KĂ©t adag, azaz 2 evĆkanĂĄl zeller Ă©s 6 evĆkanĂĄl citrom elfogyasztĂĄsa utĂĄn elfelejti a fĂĄjdalomcsillapĂtĂłt.
đ± HĂłlyaghurut, veseproblĂ©mĂĄk.
ĂntsĂŒnk 1 teĂĄskanĂĄl magot 1 csĂ©sze vĂzzel, ĂzlĂ©s szerint mĂ©zzel. Keverje össze Ă©s igyon meg naponta 3-szor 2 evĆkanĂĄlnyit 30 perccel Ă©tkezĂ©s elĆtt.
Vagy:
2 evĆkanĂĄl magot 1 csĂ©sze forrĂĄsban lĂ©vĆ vĂzben, fĂ©l ĂłrĂĄn ĂĄt forraljuk, naponta 2-3 alkalommal 3 evĆkanĂĄlnyit igyunk.
RemĂ©ljĂŒk, a cikk elnyerte a tetszĂ©sed Ă©s nem felejted el, hogy megoszd a barĂĄtaiddal Ă©s csalĂĄdtagjaiddal is. KöszönjĂŒk.