Blogolunk / Egészség

Zeller minden bajra!

loading...

đŸŒ± Allergia.
2 evƑkanĂĄl zĂșzott gyökeret 2 ĂłrĂĄn ĂĄt ĂĄztassunk 1 csĂ©sze hideg vĂ­zben. Igyon 1/3 csĂ©szĂ©nyit naponta 3-szor 15-20 perccel Ă©tkezĂ©s elƑtt.

đŸŒ± GyulladĂĄsos bƑrbetegsĂ©gek (kelĂ©sek, gennyes sebek stb.).
FĂ©l csĂ©sze levelet öntsĂŒnk fel ecettel, adjunk hozzĂĄ 1/2 teĂĄskanĂĄl sĂłt. Vigye fel a gyulladt terĂŒletekre.

đŸŒ± Gyomorhurut.
Öntsön 30-40 gramm gyökeret 1 liter forrĂł vĂ­zbe, Ă©s hagyja ĂĄllni 8 ĂłrĂĄn ĂĄt. Naponta 3-szor 2 evƑkanĂĄlnyit vegyen be Ă©tkezĂ©s elƑtt.

loading...

đŸŒ± IdegessĂ©g, alvĂĄszavar.
Naponta hĂĄromszor, 20 perccel Ă©tkezĂ©s elƑtt 1-2 teĂĄskanĂĄl friss zellerlevet fogyasszon.

đŸŒ± Reuma, Ă­zĂŒleti fĂĄjdalmak.
1 kg zellert a levelekkel Ă©s a gyökerekkel egyĂŒtt megmosunk, hĂșsdarĂĄlĂłn ledarĂĄlunk. EzutĂĄn darĂĄljon le mĂ©g 3 citromot a hĂ©jĂĄval egyĂŒtt. KeverjĂŒk össze a zellerrel, Ă©s sötĂ©t helyen 7 napig ĂĄztassuk. PrĂ©seljĂŒk ki a fƑzetet, Ă©s adjunk hozzĂĄ 300 g mĂ©zet. Tegye a hƱtƑszekrĂ©nybe. Igyon naponta 3-szor Ă©tkezĂ©s elƑtt 1 evƑkanĂĄlnyit.
KĂ©t adag, azaz 2 evƑkanĂĄl zeller Ă©s 6 evƑkanĂĄl citrom elfogyasztĂĄsa utĂĄn elfelejti a fĂĄjdalomcsillapĂ­tĂłt.

đŸŒ± HĂłlyaghurut, veseproblĂ©mĂĄk.
ÖntsĂŒnk 1 teĂĄskanĂĄl magot 1 csĂ©sze vĂ­zzel, Ă­zlĂ©s szerint mĂ©zzel. Keverje össze Ă©s igyon meg naponta 3-szor 2 evƑkanĂĄlnyit 30 perccel Ă©tkezĂ©s elƑtt.
Vagy:
2 evƑkanĂĄl magot 1 csĂ©sze forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­zben, fĂ©l ĂłrĂĄn ĂĄt forraljuk, naponta 2-3 alkalommal 3 evƑkanĂĄlnyit igyunk.

RemĂ©ljĂŒk, a cikk elnyerte a tetszĂ©sed Ă©s nem felejted el, hogy megoszd a barĂĄtaiddal Ă©s csalĂĄdtagjaiddal is. KöszönjĂŒk.

Facebook HozzĂĄszĂłlĂĄsok
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial