Blogolunk / Egészség

? A LÚGOS ÉTELEK AZ EGÉSZSÉG FORRÁSAI!

loading...

A szervezet sav-lúg egyensúlyának zavarai egyre inkább a kutatók figyelmét is felkeltik, és a legtöbb orvos azt állítja, hogy minden emberi betegség ezzel függ össze!

Otto Warburg német biokémikus 1932-ben Nobel-díjat kapott a rák és a belső savasodás közötti kapcsolat bizonyításáért.

A rákos sejtek csak savas környezetben élnek; lúgos környezetben egyszerűen elpusztulnak.
Nehéz azonban olyan betegséget találni, amelyet a savasodás nem segít elő.
Ha a vér pH-értéke 7,43-ról 7,33-ra változik, 8-szor kevesebb oxigént szállít.
Ez azt jelenti, hogy az egészség egyáltalán nem jöhet szóba.
Sajnos a modern életritmus és az élelmiszerek (természetes!) minőségének folyamatos csökkenése miatt a legtöbb ember sav-lúg egyensúlya a savas oldalra tolódott.
A szervezet elsavasodása halmozódik, növekszik.
A test öregszik.

Először gyorsan elfárad, és megfázással, influenzával, majd krónikus betegségekkel stb. betegszik meg.
Elég egyszerű ellenőrizni a sav-lúg egyensúlyunkat – vásárolhatunk lakmuszpapírt, amellyel “megmérhetjük” a nyálunk és a vizeletünk pH-értékét, ami megmutatja a sav-lúg egyensúlyunkat. Érdemes megjegyezni, hogy a reggeli vizelet biztosan savas lesz, mivel a vesén keresztül többlet sav ürül, ezért a vizelet pH-értékét nem reggel, hanem a második WC-re járáskor kell mérni. A pH-érték különböző tényezők függvényében nagymértékben ingadozik, és csak ismételt mérések után lehet a számtani átlagot, és következtetést levonni a szervezet sav-lúg egyensúlyára vonatkozóan. Ne feledje, hogy a vizelet 7 alatti pH értéke savasságot, 7,5 feletti érték pedig lúgosságot jelent.

loading...

Mit mond ez a tudás a gyakorlati felhasználás szempontjából?

Ha a pH-értéke 7-nél alacsonyabb, biztos lehet benne, hogy a szervezete mesésen kedvező környezetet teremtett a fertőzések kialakulásához.
Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy változtasson ezen a helyzeten!
Valószínűleg mindenki számára világos, hogy a sav-lúg egyensúlyhiány elsősorban az ételeknek köszönhető, természetesen. Az, hogy mi van a tányérunkon, meghatározza a szervezetünk pH-értékét (ezt a paramétert a savasság jellemzi).
Természetesen mindent meg kell enni – de tiszteletben kell tartani az arányokat.
Egy egészséges ember esetében a lúgosító és oxidáló élelmiszerek aránya körülbelül 50:50 kell, hogy legyen, de egy beteg ember esetében az aránynak 80:20-nak kell lennie. A sav-lúg egyensúlyt ez az arány biztosítja.
Szerencsére a menüválasztás teljes mértékben az Ön kezében van.

De itt van egy csapda!
Mindannyian úgy gondoljuk, hogy egy bizonyos étel megkóstolásával, az íze alapján meg tudjuk határozni annak tulajdonságait! De ez nem így van! Nagyon gyakran a savanyú ízű ételek éppen ellenkezőleg, lúgosítanak (például a legkiemelkedőbb “csaló” a citrom – az egyik legfontosabb lúgosító étel, savanyú íze ellenére!), míg a nem savanyú ízű ételek furcsa módon savasítanak minket. Például – a teljesen “nem savas” tojás, hús, hal, fehér kenyér a szervezet elsavasodásának fő bűnösei!
Ezért nagyon fontos, hogy megismerjük “barátainkat” az élelmiszerek között, amelyek segítenek eltolni szervezetünk sav-lúg egyensúlyát a lúgos oldalra! A lúgosodás manapság nagyon ritka – így a lúgosító élelmiszerek mindenkinek jót tesznek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial