Blogolunk / Egészség / Tippek

Ha a veséid veszélyben vannak, a tested ezzel a 6 korai tünettel jelez számodra – Ne kockáztass

loading...

Az egyik legfontosabb szervünk a vesénk. Ez, az egyik páros szervünk, a bordák alatt helyezkedik el. Naponta 120-150 liter vért tisztít meg, a szervezetünk megfelelő működéséhez.

Meggátolja az extra folyadék és szennyeződések felhalmozódását a szervezetben. Az elektrolit szintet stabilan tartja, segít abban, hogy a csontok, erősek maradjanak, fontos szerepe van a vörösvérsejtek képzésében, valamint a vérnyomás szabályozásában.

Ha veséd valamilyen módon sérült, akkor az általános egészséged fenyegeti. Annak érdekében, hogy a szervezet erős, és egészséges maradjon, nagyon fontos, hogy időben felismerjük a vesekárosodás korai jeleit.

A vesekárosodás

Ezek a leggyakoribb tünetek, amelyek arra utalnak, hogy a veséid károsodtak.

Hátfájás

Ha vesekárosodástól szenvedsz, akkor elképzelhető, hogy fájdalmat érzel a hát felső részén. A vese fájdalom rendszerint egyoldalú fájdalom a hát felső részén, és általában húgyúti változások és láz kíséri.

Abban az esetben, ha görcsöktől és súlyos fájdalmaktól szenvedsz, elképzelhető, hogy valamilyen vese-fertőzés vagy vesekő felelős érte.

Bőrkiütés

Ha a káros anyagok felhalmozódnak a szervezetben, lehetséges, hogy kapcsolatban van a veseelégtelenséggel, kiütéseket és viszketést okozhat. Ha a vesék nem képesek kiszűrni a vért, és eltávolítani a szennyeződéseket a bőr kiszáradt és irritált lesz. A testápolók és a krémek átmenetileg megkönnyíthetik a helyzetet, de nem oldják meg a probléma gyökerét, amely belülről közvetlenül a vesétől ered.

loading...

Duzzanat

Ha azt tapasztalod, hogy felduzzadt az arcod, a kezed, a lábad vagy a bokád, akár összefüggésben lehet a veseproblémákkal. Ahogy már említettük, ha a vese funkciói sérülnek, nem tudja eltávolítani a hulladékot a szervezetből és puffadásos tüneteket okozhat.

Fémes íz a szájban

A hulladékok lerakódnak a vérben, mivel a sérült vese nem tudja kellőképpen megtisztítani a vért, és ezért fémes ízt érezhetünk a szánkban. Abban az esetben, súlyos a vesekárosodás, ha megváltoznak bizonyos élelmiszerek ízei, valamint ha rossz étvággyal küzdesz.

Fáradtság

Ha sérült a vese, akkor nem tudnak a vörösvérsejtek, elegendő oxigént szállítani a szervezet számára. Ha a vörösvértestek száma csökken, fáradtságot tapasztalunk, és ez akár az agy és az izmok károsodásához is vezethet. Ez gyakori jele a súlyos vérszegénységnek is.

Vizeleti változások

  • A legkézenfekvőbb és korai jelei a vesekárosodásnak ezek:
  • Gyakori vizelésinger.
  • Sötét a vizelet, és kis mennyiségű.
  • Halvány, színű vizelet, és nagy mennyiségű.
  • Habos vizelet.
  • Gyakori vizelési inger az éjszaka folyamán.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial