Érdekesség / Tippek

A frissentartó fólia nem csak az ételek csomagolására kitűnő – Mutatunk 12 remek ötletet, hogy mire használhatod

loading...

A műanyag fólia szinte minden háztartásban megtalálható, de kevesen sejtik, hogy nem csak az élelmiszerek tárolására használhatjuk. Segítségünkre lehet különböző dolgokban, pl. a falak dekorálásában és a legyek elűzésében is.

Hogyan használjuk a frissentartó fóliát?

1. Tekerjünk a kezünkre fóliát amikor gereblyével vagy lapáttal kell dolgoznunk, mert megvédi a bőrünket a horzsolásoktól. Ha nincs kéznél egy kesztyű, ez a legkönnyebb módja, hogy óvjuk a kezeinket.

fsdgsdfatod1

2. A házi fagylaltot tekerjük be fóliába mielőtt a mélyhűtőbe tesszük. Nem fog kikristályosodni és sokkal jobban fog mutatni.

dfdsfdsfatod2

3. Festés után tekerjük az ecsetet fóliába, így nem fog kiszáradni. A festékes dobozt is befedhetjük fóliával, hogy ne száradjon ki a festék.

sdfdsfdsfatod3

4. Ha a banán végeit fóliába csomagoljuk akkor hosszabb ideig friss marad.

dfsdfdsatod4

5. Használhatjuk a fóliát üvegek, dobozok, kozmetikai cikkek hermetikus lezárásához, amikor utazni készülünk, így biztosan nem fog semmi sem kifolyni.

dfdsfsatod5

6. Tartsunk egy tekercs fóliát az előszobában, hogy mindig kéznél legyen, ha valamiért be kell mennünk a szobába ne kelljen levennünk a cipőnket. Tekerjünk a cipő talpára fóliát.

sfsdfstod6

loading...

7. A nem hermetikusan záródó ablakokat szigetelhetjük fóliával, minden kis rést tökéletesen befed.

sdfsdfsatod7

8. Készítsünk csapdát a legyeknek a konyhában. Szeleteljünk fel bármilyen gyümölcsöt, tegyük egy tálba, majd a tálat takarjuk le fóliával úgy, hogy vágjunk rá egy kicsi rést. A legyek ezen a résen be tudnak jutni, de kijönni már nem. Így könnyen megszabadulhatunk a legyektől.

sfsdfsfatod8

9. Amikor a szobánk falait festjük, előbb fessük le a falakat a kívánt színre, majd terítsünk a falra fóliát és utána pedig gyűrjük össze. Különleges, egyedi mintázatú lesz. Akár két színt is használhatunk a mintához.

sdfsdfshatod9

10. Terítsünk fóliát a hűtőben található polcokra, így ha véletlenül kifolyik a méz vagy a tejföl, nem kell kimosnunk a hűtőt, csak a fóliát kell kicserélnünk.

dsfdsfdsftod10

11. A gyerekek szeretnek szívószállal inni a pohárból, de többször előfordul, hogy felborul a pohár. Takarjuk le a poharat fóliával, majd készítsünk rá egy lyukat amelyen beletesszük a szívószálat. Így ha felborul, nem ömlik ki azonnal a folyadék a pohárból.

sdfsdfdshatod12

12. Ha szeretnénk, hogy a virágcsokrunk hosszabb ideig friss maradjon víz nélkül, akkor a virágokat tekerjük egy nedves törölközőbe, majd a törölközőt tekerjük be fóliával.

sdfsdfsdfatod13

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial