Blogolunk / Egészség

A csíráztatott MUNGÓBAB hasznossága ☘

A csíráztatott mungóbab előnyei az emberi szervezet számára nagyszerűek.
A mungóbab fertőtlenítő, tisztító és fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik.


A csíráztatott mungóbab tulajdonságai:

  • jótékony hatással van a bőrre,
  • erősíti az immunrendszert;
  • segít a látásélesség javításában;
  • segít stabilizálni a vér koleszterinszintjét;
  • növeli a szellemi teljesítményt;
  • támogatja a nők hormonszintjét a menopauza idején, javítja az érzelmi jólétet, és segít a hőhullámok idején;
  • segít normalizálni a vércukorszintet;
  • semlegesíti a felesleges zsírokat és felszívja a méreganyagokat;
  • nemcsak a szellemi teljesítményt, hanem az általános munkaképességet is növeli;
  • elnyomja a cukros ételek iránti vágyat;
  • normalizálja az anyagcsere-folyamatokat a szervezetben;
  • gátolja a rákos sejtek kialakulását az emlőmirigyekben;
  • erősíti az ízületeket;
  • Segít az allergiás reakciók kezelésében;
  • normalizálja az idegrendszer állapotát;
  • normalizálja a vér hemoglobinszintjét;
  • vízhajtó; segít normalizálni a savasságot;
  • kombinációban szedve segít az asztma kezelésében.

A csíráztatott mungóbab minden korosztály számára egészséges termék, a bab elegendő növényi fehérjét tartalmaz, így heti 2-3 alkalommal fogyasztva az állati fehérjét helyettesítheti.

Egy ilyen alternatíva segít enyhíteni az emésztőrendszer terhelését.
Mivel a csíráztatott bab számos mikrotápanyagot, savakat és vitaminokat tartalmaz, a mungóbabot be kell építeni a napi étrendbe az immunitás erősítése érdekében.
A mungóbab nem okoz puffadást.


Vannak ellenjavallatok? Ha rossz a bélperisztaltikája vagy emésztési problémái vannak, nem szabad csíráztatott babot fogyasztania.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial