Autó / Érdekesség / Tippek

Bóraxot spriccelt az autó ülésére! Ezt én is ki fogom próbálni!

Sokan kezdik felismerni, hogy a környezetbarát anyagok használata a takarítás során is nagyon fontos, hiszen hiába tiszta, baktériummentes a lakás, ha a nehéz vegyi anyagoknak egészségkárosító hatásuk van.

A környezettudatos háziasszonyok ma már tisztában vannak azzal, hogy szódabikarbónával, ecettel, citromlével mennyire hatásosan lehet fertőtleníteni, közben pedig nem kell sok pénzt költeni ilyen tisztítószerekre, és még az egészségünket is védjük.

A bórax is egy ilyen nagyszerű készítmény, amely számos helyen alkalmazható a takarítás során.
1. Univerzális tisztítószer
Keverjünk össze némi bóraxot, szódabikarbónát és citromlét, és a kapott pasztával minden felületet tisztává varázsolhatunk.

2. Szagtalanít
Ezt könnyű elkészíteni: ½ bögre bóraxot keverjünk össze 400 ml liter vízzel, a végén pedig adjunk hozzá 10 csepp illóolajat, tetszés szerint. Az egészet töltsük szórófejes flakonba, és fújjuk be a szőnyegeket, régi kárpitokat, a házi kedvencek fekhelyét stb.

3. Lúgosítja a vizet
Ez akkor jó, ha mosunk, így egy kevés bóraxot keverjünk hozzá a mosószerhez, ami így lágyabbá, lúgosabbá teszi a vizet, így a ruhák tisztábbak, fehérebbek lesznek.

4. Eltünteti a penészfoltokat is
Készítsünk bóraxból és vízből pasztát és azzal súroljuk végig a penészes sarkakat.

5. A wc-csészét is fertőtleníti
Este szórjunk egy adag bóraxot a wc-csészébe, hagyjuk úgy egész éjszaka állni, majd reggel húzzuk le a wc-t.

6. Rovar- és rágcsálóirtó
Egy kevés bóraxból, cukorból és vízből formázzunk kis golyókat, majd rakjuk ki azokra a helyekre, ahol rovarok, rágcsálók szoktak tanyázni.

7. Növekedésserkentő
Ha háromévente megszórjuk a gyümölcsfák környékét kevés bóraxszal, jobban fognak fejlődni a következő években és több termést is hoznak.

8. Az autó üléseit is megtisztíthatjuk
A huzatokat, fejtámlákat fújjuk be bóraxos vízzel, és alaposan sikáljuk végig a felületeket.,

Szerző: tudasfaja.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial