Blogolunk / Egészség

7 ÉTEL, AMELYEK JOBBAN TISZTÍTJÁK A SZERVEZETET, MINT A GYÓGYSZEREK

Ahhoz, hogy megtisztítsa a szervezetét és karcsú legyen, nem kell folyton különböző diétákkal próbálkoznia, amelyek néha teljesen negatív hatással vannak az egészségére. Csak lendületet kell adnia a tisztítási folyamatoknak, és ezt természetes termékek segítségével lehet megtenni.

  1. Áfonya

Az egyik legerősebb természetes antibiotikum. Kiváló vírusellenes hatású is. Az áfonya kiváló hólyagtisztító.

Az áfonya kiváló rákellenes szer, és az ereket is megtisztítja a vérrögöktől és a plakkoktól.

Ha méregteleníteni szeretnénk, ajánlott az áfonyát frissen vagy cukorral, gyümölcslének, vagy lekvárnak fogyasztani.

  1. Avokádó

Az avokádó glutationt tartalmaz, egy olyan vegyületet, amely számos veszélyes rákkeltő anyagot blokkol, miközben „tehermentesíti” a májat.

Az avokádó normalizálja a vér koleszterinszintjét, javítja a gyomor-bélrendszer működését, és oxigénnel látja el a szervezetet.

Az avokádót frissen, szárított gyümölcsként vagy olaj formájában ajánlott fogyasztani.

  1. Alma

Az alma rostjainak és pektinjének köszönhetően normalizálja a gyomor-bélrendszert.

Az alma javítja az étvágyat, normalizálja a gyomornedv termelését, enyhíti a székrekedést. Az alma elpusztítja az influenza, a vérhas és a staphylococcus aureus vírusokat is.

Az almát általában frissen és csak héjával együtt fogyasztják, de gyümölcslé és kompót formájában is fogyasztható.

  1. Hagyma

A hagymában található fitoncidok a legtöbb baktériumot és gombát másodpercek alatt elpusztítják. Ezenkívül a hagyma javítja az emésztést és a tápanyagok felszívódását, sőt, normalizálja az étvágyat.

A hagyma magas kéntartalmú, méregtelenít és elpusztít „mindent, ami káros”.

A hagyma frissen, salátában vagy alkoholos tinktúraként fogyasztható.

  1. Fokhagyma

Egy gerezd fokhagyma több mint 400 hasznos összetevőt tartalmaz. Ezek az összetevők tisztítják az ereket, csökkentik a vér koleszterinszintjét és harcolnak az agyrákot okozó baktériumok ellen.

A fokhagyma összetevői elpusztítják a gyomorfekély – Helicobacter – okozóját. Megöli a férgeket és a diftéria, tuberkulózis bacillusokat.

Frissen vagy apróra vágva fogyasztható a legjobban.

  1. Vörös cékla

A vörös cékla vezető szerepet tölt be a szervezet tisztításában. Először is, a cékla rostot, rezet, foszfort, C-vitamint és egy sor jótékony savakat tartalmaz, amelyek javítják a gyomor-bélrendszer működését és elpusztítják a bélben lévő rothasztó baktériumokat. Másodszor, tartalmaz egy lipotróp anyagot, a betain nevű anyagot, amely segíti a májat a méreganyagoktól való megszabadulásban.

Ezenkívül a cékla a folsav és a kvarc révén segít a szervezet fiatalításában (javítja a bőrt, a hajat és a körmöket).

A céklát ajánlott főzve fogyasztani, salátaként vagy gyümölcslében.

  1. Fehér káposzta

A káposzta sok élelmi rostot tartalmaz, amely megköti a nehézfémeket és a toxinokat, és eltávolítja azokat a belekből. A káposzta szerves savakat is tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak az emésztésre és stabilizálják a mikroflórát.

A káposzta tartalmaz egy igen ritka U-vitamint is, amely „megöli” a veszélyes anyagokat, részt vesz a vitaminok szintézisében, sőt, még a fekélyeket is gyógyítja.

A káposztát frissen, savanyú káposztaként vagy gyümölcslé formájában ajánlott fogyasztani.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial