Egészség / Tippek

Nincs az a szemölcs, amire ne lenne hatékony ez a módszer!

loading...

A szemölcs bármely testrészen megjelenhet, ha látható helyen van, nagyon zavaró lehet. Egyes szemölcsfajták, például a futó szemölcs sok esetben a lábon, a talpon jelenik meg, így még a járást is megnehezítheti. A bőrgyógyászati kezelésektől sokan tartanak, hiszen a “leégetés” és a “fagyasztás” nem hangzik túl jól. Ezért most mutatunk néhány házi módszert, amelyekkel mi magunk is könnyen kezelhetjük a szemölcsöt.

Természetes megoldások szemölcs ellen:

  • A vérehulló fecskefű levével kell bekenni a szemölcsöt. Ha nem tudunk hozzájutni a friss növényhez, akkor vérehulló fecskefű kivonatot is használhatunk helyette. Kenjük be és ragasszuk le, hagyjuk rajta éjszakára.
  • A lábon jelentkező szemölcsök legjobb ellenszere a szalicil. Be kell szórni vele a szemölcsöt és le kell ragasztani, így kell hagyni éjszakára.
  • Egy kis darab citromhéjat mártsunk bele ecetbe és tegyük a szemölcsre, ragasszuk le és hagyjuk rajta egy éjszakán át.
loading...

A házi módszerek hatékonyak, azonban ne feledjük, hogy ezeket minden nap alkalmazni kell ahhoz, hogy elérjük a kívánt eredményeket. Amennyiben a szemölcsök színe, vagy formája furcsa, esetleg fájdalmasak, mindenképpen meg kell mutatni őket egy orvosnak. A házi módszerek nem helyettesítik az orvosi kezelést!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial