Egészség

Minden második nap elvégezte ezeket a gyakorlatokat és a hátfájása teljesen elmúlt!

A hátfájás rengeteg ember életét megnehezíti. Sokan már reggel hátfájással ébrednek és ez a kellemetlen tünet megnehezíti a hétköznapjaikat. A hátfájásnak rengeteg oka lehet, bizonyos gyakorlatokkal viszont enyhíthető a fájdalom. Amennyiben az orvos nem tiltott el a mozgástól, tehát nincs súlyos hátproblémád, próbáld ki ezeket a gyakorlatokat, már néhány perc múlva enyhülni fog a fájdalom.

Könnyen elvégezhető Jóga gyakorlatok hátfájás ellen kezdőknek

 1. Relaxációs póz

fhdfhdfhd-elmult1

Ülj le a földre és kulcsold össze a lábaidat, ahogyan a képen látod. Egyenesedj ki, ne erőltesd, csak annyira, hogy ne okozzon fájdalmat. A kezeidet tedd a térdedre, a nyitott tenyereid felfelé mutassanak. Lélegezz mélyeket és maradj így néhány percig.

 2. Hátnyújtás

gsgsgsgds-elmult2

Ülj le a földre és nyújtsd ki a lábaidat. Hajolj előre és érintsd meg a lábujjaidat, majd lassan ülj fel. Ismételd meg a gyakorlatot ötször.

3. Baba póz

sdgsdgsdgsn-elmult3

Térdelj le és hajolj előre. A karjaidat nyújtsd ki oldalra, a térdeid mellé. Tedd le a fejed a padlóra és hagyd, hogy a hátizmaid nyúljanak. Lélegezz mélyeket és maradj ebben a pozícióban 3 percig.

4. Törzsfordítás

sdgsdgsdgsdgsd-elmult4

Ülj le és kulcsold össze a lábaidat, ahogy a képen is látod. Próbáld meg kihúzni a hátad amennyire csak lehet. A felsőtested fordítsd balra, a bal kezeden támaszkodj, a jobb kezeddel érintsd meg a bal térded. Lassan fordulj vissza és ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalra is.

5. Nyújtás

gdsgsdgsdsgelmult5

Feküdj a hátadra, a térdeidet húzd fel és érintsd össze a talpaidat. A karjaidat tedd magad mellé. Lélegezz mélyeket, közben feszítsd meg a combizmaidat, maradj így 2 percig.

6. Lábakat a falra

sgsdgsdgselmult6

Feküdj a hátadra és a lábaidat támaszd a falhoz. Lélegezz mélyeket, maradj így 3 percig.

7. Nyújtás

gdsgsdgsds-elmult7

Feküdj a hátadra és húzd fel a lábaidat. A térded legyen behajlítva, a lábaidat fogd meg a kezeiddel. Maradj így pár percig. Ha fáj a hátad, ez a gyakorlat szinte azonnal ellazítja az izmaidat.

8. Lábnyújtás

gdsgsgsgelmult8

Az egyik lábad hajlítsd be és ülj rá, a másik lábadat nyújtsd hátra. Ez a gyakorlat elsőre nehéznek tűnhet, csak annyira nyújtsd ki a lábad, hogy kényelmes legyen. A hátad legyen egyenes és maradj így néhány percig. Ez a gyakorlat nem csak a hátfájást, de a lábdagadást is enyhíti.

9. Reggeli póz

sgsdgdfgfdgeljesen-elmult9

Feküdj a hátadra, a karjaidat nyújtsd ki oldalra. A combjaidat fordítsd balra, a bal lábad legyen egyenes, a jobb térded húzd fel és a lábfejeddel érintsd meg a nyújtott lábad. Maradj így 3 percig, majd ismételd meg a másik lábaddal is.

Hal póz – fájdalom esetén rögtön alkalmazható

gdsgsdgsdgelmult

Feküdj a hátadra, a kezeidet tedd a feneked alá. A mellkasod emeld meg amennyire tudod, a fejed hajtsd hátra és lélegezz nagyokat, maradj így pár másodpercig. Lassan engedd le a felsőtested.

Miután elvégzed ezeket a jógagyakorlatokat, a hátfájdalmad csökkenni fog. Ha gyakran fáj a hátad, érdemes rendszeresen végezned a gyakorlatokat. Néhány mozdulat nehéznek tűnhet, csak annyira nyújtsd ki a lábaidat, a hátad, amennyire kellemes. Mikor belejössz a gyakorlatokba egyre jobban fogják bírni az izmaid. Ha fájdalmat érzel, állj meg néhány percre. Ha valamelyik gyakorlat fájdalmasnak tűnik, hagyd ki.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial