Blogolunk / Egészség / Tippek

10 FIGYELMEZTETŐ JEL, HOGY KEVÉS VIZET ISZOL! Ne hagyd figyelmen kívül!

loading...

Az emberi test túlnyomó része víz. A szervezetünket felépítő sejtek jelentős mennyiségű vizet tartalmaznak, egyes sejttípusok többet, míg mások kevesebbet. A vesék és az izmok 73% -a víz, agyunk 76% -a víz, míg a tüdő és a vér 90% és 83% víz.

Ezért alapvető fontosságú, hogy elegendő mennyiségű vizet fogyasszunk naponta. Az ideális mennyiség normál viszonyok közt a férfiak számára 3 liter, a nők számára 2 és fél liter.

ljhlghkfgdf

Ha nem megfelelő mennyiségű a víz szervezetedben, a következők tünetekkel találkozhatsz:

 1. Alacsony vizeletmennyiség

A normális ha naponta hat-hét alkalommal látogatjuk meg a WC-t. Ha nem iszol elég vizet az veszélyes, mert mérgező anyagok halmozódnak fel a szervezetben.

 1. Sötét színű vizelet

Ha nem iszol elegendő mennyiségű vizet naponta a vizeleted sötét színű lehet. Az elfogadható a világossárga színű vizelet. Ha sötét a vizeleted az azt jelenti hogy a vesék nem tudják megfelelő mértékben eltávolítani a méreganyagot a szervezetedből. Azonban vannak más okok, amiért a vizeleted elsötétedhet, íme néhány:

Egészségügyi problémák, mint

 • Epekövek
 • Májgyulladás

Ételfesték, néhány gyümölcs és bizonyos gyógyszerek, mint például:

 • B-vitamin
 • Spárga
 • cékla
 • Szeder
 1. Fokozott székrekedés kockázatát

Ha  nem iszol elegendő mennyiségű vizet naponta, azzal növeled a székrekedés kockázatát. Ezáltal a méreganyag újra felszívódik és a véráramba kerül. Víz szükséges ahhoz, hogy megemésszed az ételt, és támogasd az emésztőrendszered.

 1. Fokozott éhségérzetet

Ha elegendő mennyiségű vizet iszol naponta az csökkenteni a vágyat, az evés után. Ha nem iszol eleget akkor az agyad azt az információt kapja, hogy éhes vagy, és az evéssel pótolod ezt. Így növeled az elhízás kockázatát.

 1. Fokozott bőr kiszáradását

loading...

Ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű vizet a bőröd több mint valószínű, hogy kiszárad és ráncosodik. Igyál elegendő mennyiségű vizet, hogy ezt elkerüld.

 1. Immunrendszerünk

Ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű vizet naponta növeli a káros anyag felhalmozódást a szervezetben, amelyek bejutnak a véráramba, és veszélyeztetik az immunrendszert. A szervezeted nem lesz képes harcolni a fertőzések ellen és megnő az esélye, a gyakori lebetegedésnek.

 1. Zsémbes fejfájás

Mint korábban említettük agy 76% vizet tartalmaz. Ha nem iszol elegendő mennyiségű vizet naponta elképzelhető, hogy majd a fejfájás gyötör.

 1. Fokozott szomjúság

Ha megfelelő időközönként megfelelő mennyiségű vizet iszol naponta akkor elkerülhető a fokozott szomjúság érzet.

 1. Fáradtság

Ha úgy gondolod, hogy csak a kávéval elérheted, hogy elkerüld a fáradtságot akkor tévedsz. Ha csak kávéval próbálod frissen tartani magad, attól kiszáradhat a tested és az izmaid nem jutnak elegendő oxigénhez és ennek az eredménye a fáradtság és kimerültség. Igyál elegendő mennyiségű vizet, hogy elkerüld a túlzott fáradtságot.

 1. Fokozott ízületi fájdalmak

A víz szolgál kenőanyagként az ízületek számára, ami megakadályozza a csontokat a súrlódástól kialakuló ízületi fájdalmaktól. Tehát igyál sok vizet, hogy elkerüld az ilyen fájdalmakat.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial