Egészség / Tippek

Ismerd meg a lábgomba természetes ellenszerét!

loading...

A lábgomba nagyon gyakori, mivel könnyen el lehet kapni, azonban a kezelése már nem olyan könnyű. A strandon, uszodában és minden olyan helyen meg lehet fertőződni vele, ahol mezítláb járkál az ember.

Lábgomba esetén viszkető, égő érzés lép fel, majd hámlás és apró hólyagok is követhetik, amelyek igen fájdalmasak. A kezeletlen lábgomba átterjedhet a körmökre is, aminek a kezelése akár több hétig is tarthat, ezét érdemes megelőzni. A lábgomba természetes módon is kezelhető.

Lábgomba kezelése:

  • Lábmosás után, meleg vízbe áztassuk a lábunkat, amibe fél dl almacetet öntöttünk és fél citrom levét is belefacsartuk. Legalább 10 percig tartson a lábfürdő, majd töröljük szárazra a lábakat. Egy vattapamacsot mártsunk almaecetbe és töröljük át vele a láb gombás felületeit. Ismételjük a lábfürdőt és az almaecetes kenegetést, amíg a gomba el nem múlik.
  • A makacs lábgomba esetén, a lábfürdő és a kenegetés után zúzott fokhagymával kell bekenni a gombás felületet és ragtapasszal le kell ragasztani. Egész éjszaka legyen rajta a fokhagymás kötés, reggel le kell mosni a lábról. Hosszútávon alkalmazva nagyon hatékony.
loading...

Nem szabad abbahagyni a terápiát a tünetek enyhülése esetén, mert a kezeletlen gomba könnyedén kiújul. Minden nap tiszta, pamutzoknit érdemes viselni, mert az egyéb anyagú zoknik könnyen irritálhatják a gombás bőrfelületet, így az még jobban viszket majd.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial