Most egy olyan fenséges süteményt mutatunk, amitől mindenkinek eláll a szava!
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
A tejszínhabos zseléhez
- 25 g zselatin
- 50 ml víz
- 500 ml habtejszín
- 50 g cukor
- vanília
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
Az epres zseléhez
- 1 tasak piros tortazselé
- 500 g cukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgájához keverjük hozzá a cukrot és óvatosan adjuk a habhoz. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a habhoz. Egy 26 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki papírral és tegyük bele a tésztát, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig.
Mikor megsült, hagyjuk kicsit állni és vágjuk le a felső részét. Ha túl magas lett a tészta, ketté is vághatjuk és a felét tetszés szerint felhasználhatjuk más süteményhez.
A zselatin oldjuk fel vízben, az előírás szerint.
A tejszínt keverjük össze a cukorral, öntsük hozzá a feloldott zselatint és verjük fel a habot. Ízesítsük vaníliával. A pudingport és a cukrot keverjük össze, öntsük rá a tejet és a szokásos módon főzzük meg. A pudingot hűtsük ki, majd keverjük hozzá a hideg pudingot a habhoz.
A habot öntsük a kihűlt tésztára és tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém már ne folyjon.
Az epret mossuk meg és tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. Amikor a krém már elég kemény, igazítsuk el rajta az eperszeleteket.
A tortazselét oldjuk fel a tasakon lévő leírás szerint és öntsük az eperre.
A tortát tegyük hűtőbe, amíg a zselé megszilárdul, majd kapcsoljuk le a sütőforma oldalát és szeleteljük.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.