Érdekesség

Veszélyes trend hódít külföldön – Erre is használják a tampont a fiatal lányok

loading...

Életveszélyes divat hódít az Egyesült Államokban. Józan ésszel fel sem bírjuk fogni, hogy hogyan vetemedhet valaki ilyenre csak azért, hogy…

Tampondiéta. Amikor először elolvastuk a szót arra gondoltunk, hogy a táplálékbevitel egy igen szokatlan módját választja az, aki erre vetemedik – mondjuk alulról próbál táplálékot bejuttatni magába – de egy nem sokkal kisebb őrültség áll valójában a háttérben. Az Egyesült Államok étkezési zavarokkal foglalkozó szakemberei nemrég meg is kongatták a vészharangot, mert életveszélyes lehet a tampondiéta!

Követői ugyanis narancslébe, limonádéba vagy vízbe áztatott tampont nyelnek le, annak reményében, hogy sokáig eltelítse a gyomrukat! A szinte anorexiásnak kinéző modellek már régen feltalálták ennek az “enyhébb” változatát, a vattagombóc-diétát, amelynek során vattagombócokat nyelnek le, hogy kitöltsék a helyet a gyomrukban, és ne érezzék az éhséget. A tampondiéta ennek a módosított, és ha lehet, még veszélyesebb változata.

zdtzdftmp

loading...

A tampont ugyanis épp arra találták fel, hogy saját súlyánál akár 10-szer több folyadékot magába szívjon és megtartson. El lehet képzelni, mit művel a gyomorban, különösen, ha nem is egyedül, hanem többedmagával nyelik le.
A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a folyadékvesztés könnyen halált is okozhat.
A tamponok ráadásul káros anyagokat, például dioxint, szintetikus szálakat, vagy a kellemetlen szagokat csökkentő vegyületeket is tartalmaznak, ezeket pedig szintén nem a legjobb dolog elfogyasztani.
Az orvosok szerint aki egyszer is kipróbálja a diétát, menjen mihamarabb orvoshoz, mert komoly veszélyben lehet.

Aki pedig fogyni akar? Sajnos csak a nehezebb út a járható: egészséges táplálkozás és a rendszeres sport a kulcsa.

Te hallottál már ilyen veszélyes hülyeségről? Ha nem akkor oszd meg, nehogy valaki megpróbáljon egyet is lenyelni!

Forrás: netbulvar.eu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial