Blogolunk / Kert / Tippek

Téli tartósítás májusban

loading...

A tavasz beköszöntével megkezdődik a forró szezon. Általában májusra már készen vannak a palánták, és a kertparcellánk egy részét már beültettük különböző zöldségekkel. Ebben a hónapban kezdjük el a téli előkészületeket. Mit tehetünk, ha az ágyásban minden még növekedési szakaszban van?

A május az emberek körében a fűszernövények hónapjaként ismert. Süt a nap és meleg van, melegen esik az eső, és persze minden vadul növekszik. Így hát elkezdünk mindenféle gyógynövényt tartósítani. Melyiket? Szívesen elárulom.

Mit lehet májusban télire befőzni?

Fagyasztott gyógynövények

A májusi szezonra rengeteg petrezselymet és kaprot fagyasztunk le. Régebben a szokásos kis műanyag zacskókat használtuk. Most azonban úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy érdekes tippet, amiről egy magazinban olvastam. Azt javasolta, hogy a petrezselymet és a kaprot fóliában fagyasszuk le.

loading...

Ehhez először is jól le kell öblíteni a fűszernövényeket. Ezután adjunk elég időt, hogy az összes folyadék lefolyjon, és a petrezselyem és a kapor jól megszáradjon. Aprítsa fel a fűszernövényeket, és tegye őket fóliába. Tekerjük fel tekercsbe és formáljunk belőle kis kolbász darabkákat, (vagy mint egy cukor) majd tegyük egy zacskóba.

Amikor a zöldfűszerekre szükség van, vegyük ki a fagyasztóból, vágjuk le a tekercs egy részét közvetlenül a fóliával együtt, a többit pedig tegyük vissza a zacskóba. Így sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a felhasználás.

Hogy fagyasztás után is értsük, hol van a petrezselyem és a kapor, másképp zárom le a zacskókat és a fóliát. Talán jól fog jönni ez az érdekes módszer.

A fűszernövényeket télire jégkockatartóban is lefagyaszthatja, turmixgépben előzetesen felaprítva. Tegyük a keveréket a turmixgépbe, és töltsük fel forró vízzel. Ezek a kockák nagyszerűek a forró ételekhez.

Konzerváld, fagyaszd le, kóstold meg, és élvezd munkád kellemes eredményét!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial