A nem kívánt és feldolgozott élelmiszerek megváltoztatják a szervezet pH-szintjét. Ennek következtében az immunrendszer eltorzul, ami olyan egészségügyi rendellenességekhez vezet, mint a rák, az elhízás és a szívbetegségek.
Testünk környezete eredetileg lúgos, és a mi feladatunk ennek fenntartása.
A 15 legjobb lúgosító élelmiszer a bolygón.
1) Spenót.
A spenót képes megszüntetni a szabad gyököket, javítja a memóriáját és erősíti a szívét, mivel antioxidánsokban gazdag. Az agyműködését is serkentheti. Alacsony a zsír- és koleszterintartalma, és A-, C-, K-, B6-vitamint, valamint magnéziumot, káliumot, kalciumot, cinket, vasat és niacint tartalmaz.
2) Citrom.
A citromlé csökkentheti a stroke kockázatát, valamint gyógyíthatja a vesekövet. A citrom másik jó tulajdonsága, hogy segít a rák ellen, segít megelőzni a székrekedést és a magas vérnyomást. E-, A-, C- és B6-vitamint, valamint számos fontos ásványi anyagot, például cinket, kalciumot, káliumot, rezet és riboflavint tartalmaz.
3) Kinoa.
Segíthet a koleszterin- és a vércukorszintet illetően. A leggazdagabb fehérjében és kétszer annyi rostot tartalmaz, mint más gabonafélék.
A kinoa mangánban, magnéziumban, riboflavinban, lizinben és vasban is gazdag.
4) Svájci mángold.
A svájci mángold segít a vércukorszint szabályozásában, javítja a szív egészségét és a keringést. Segít, hogy a szervezete távol maradjon a vírusoktól, a káros baktériumoktól és a szabad gyököktől. Emellett az általunk ismert legjobb lúgforrás.
5) Hajdina.
Ez a búza nem olyan, mint a hagyományos búza, mivel javíthatja a szíved egészségét, megelőzheti a cukorbetegséget és növelheti az energiaszintjét. Melegen tartja a testét, így tökéletes a hideg téli napokon. Emellett a hajdina kiváló vitamin-, vas- és fehérjeforrás.
6) Dinnye.
A dinnye kiöblíti a méreganyagokat a testből, ugyanakkor hidratáltan tart. Ennek a gyümölcsnek nagyon magas a víztartalma, ezért a dinnye jó példa a lúgos ételekre.
7) Olívaolaj.
Az olívaolaj szabályozza a vércukorszintet és csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
Gazdag E-vitaminban, egyszeresen telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban. Ezért javasoljuk, hogy egészítse ki az étrendjét.
8) Banán.
Ha fogyni szeretne, érdemes banánt beiktatni a napi étrendjébe. Ez a gyümölcs kiegyensúlyozza a vércukorszintet, védi a szívet és javítja az emésztést. Emellett rostban és olyan tápanyagokban gazdag, mint a kálium, a mangán, a B-vitaminok és a magnézium.
9) Lenmag.
Ezek a magvak egészségesen tartják a szívét, segítenek a menopauza alatti hőhullámok megfékezésében és csökkentik a gyulladást. A lenmagot erősen lúgos tápláléknak tartják, mivel rostokban, antioxidánsokban és E-vitaminban gazdag.
Ezért ajánljuk mindennapos használatát. A lenmagot ledarálhatja, és bármelyik étkezéshez hozzáadhatja.
10) Karfiol.
Elősegíti a szív egészségét és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Egy adag ebből a zöldségből a napi C-vitaminszükséglet 77%-át biztosítja. Ezenkívül a karfiol gazdag riboflavinban, káliumban, magnéziumban, K-vitaminban, tiaminban és mangánban.
11) Avokádó.
Az avokádó segít felszívni a gyümölcsökből és zöldségekből származó tápanyagokat, szabályozza a koleszterinszintet és erősíti a szívét. Mi több, az avokádó rostokat, tápanyagokat és egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz.
12) Szőlő.
Segít csökkenteni a szorongást és a magas vérnyomást. Ez a gyümölcs csökkenti a tüdő-, prosztata-, vastagbél-, nyelőcső-, hasnyálmirigy-, endometrium- és szájüregi rák kockázatát polifenol (antioxidáns) tartalma miatt.
13) Sárgarépa.
A sárgarépa javítja a gondolkodási folyamatot és a látást béta-karotin tartalma miatt, amely pigmentcsoport véd a szabad gyökök okozta károsodástól. A sárgarépa magas K-, C-, A-, B8-vitamin-, vas-, kálium- és rosttartalmú.
14) Brokkoli.
Ez a zöldség javítja a vérkeringést magas vastartalma miatt. Egészségesen tartja a szívet, javítja a csontok egészségét és csökkenti a koleszterinszintet. A brokkoli ráadásul erős antioxidáns is, amely segít a rák elleni küzdelemben. A brokkoli gazdag rézben, rostban, káliumban és K-, B6-, C- és E-vitaminban.
15) Bogyós gyümölcsök.
A bogyók javítják a bőrt, és jó táplálék az öregedési folyamatok lassítására. Segítenek a krónikus egészségügyi problémákon, és élesen tartják a memóriát az öregedés során. Csökkentik bizonyos rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, javítják az emésztést, és magas a rost- és antioxidáns-tartalmuk.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.