Egészség / Szépség / Tippek

A japán nők ezért nem híznak el soha és a legtovább élnek! Titkuk egyszerűen csodálatos!

loading...

Tudtad, hogy a japán nők az átlagos élettartama 84 év?  Rekordjukat, hogy ők a világon ők a legtovább élő nők, már 25 éve tartják.  Nem csak a legtovább élnek, de fiatalosan is néznek ki, mintha ellenállnának az öregedésnek.

Cikkünkben megosztjuk veletek a titkot,  a hosszú élet és az örök fiatalság titkát, hogy ti is használjátok!
A japán író, Naomi Moriyama, könyvében bemutatta az anyja világát, és a japán konyhát, melyen keresztül felfedte a hosszú és egészséges életre adott választ. Könyvéből megtudtuk, hogy a japán nők miért nem öregszenek, vagy híznak el. A szerző szerint, a hagyományos japán konyhában találjuk meg a választ, az élelmiszereket, amelyek megakadályozzák a súlygyarapodást és az öregedést. Ezek az ételek, mint a hal, hínár, gyümölcs, szója, rizs, zöldség és zöld tea, ténylegesen napi rendszerességgel fogyasztva, felvértezik a szervezetet mindennel, ami a korral való küzdelemhez szükséges. Nagyban hozzájárulnak az egészséges megőrzéséhez, a  fogyáshoz és a normál testsúly megtartásához.
Sőt, a japánok élvezhetik házilag elkészített ételeket, melyek jellemzően a grillezett hal, főtt rizs, főtt zöldségek, leves, zöld tea és gyümölcsök. A japánok talán a legnagyobb halfogyasztók a világon. Tény, hogy a világ halfogyasztásának  közel 10% -a japánban van. Ez annak ismeretében, hogy mindössze a világ népességének 2%-át teszik ki, elég megdöbbentő tény.
Könyvében az író arra is rámutat, hogy a gyerekeknek már az iskolában tanítják az egészséges táplálkozás alapjait. Már kiskoruktól egyedül esznek, lassan, minden falatot megrágva.

loading...

Vannak szabályok, melyeket be kell tartani az asztalnál – nagy adagok fogyasztása, vagy a tálak teliszedése például nem megengedett. Továbbá, minden ételt  külön-külön kell felszolgálni.
A jó dolog mindazok számára, akik szeretnék kipróbálni ezt a táplálkozást, hogy a japán konyha meglehetősen egyszerű – az étel elkészítése meglehetősen gyors, általában a  főzés  rövid grillezéssel vagy a gőzöléssel jár. Ezen túlmenően, a japánok sok  rizst, fogyasztanak köretként csészében – a kenyeret is a rizs pótolja.

Az egyik leglényegesebb különbség a keleti és a nyugati étkezési kultúra között
Japánban, a reggeli a nap legfontosabb étkezése, és általában egy sor ételt és italt tartalmaz, beleértve a zöld teát, párolt rizst, levest, tofut, fiatal fokhagymát, hínárt, omlettet, vagy egy darab halat.
A japánok ritkán esznek cukros ételeket és akkor is csak nagyon kis adagot. Sokan úgy gondolják, hogy a japán nők nem szeretik csokoládét, süteményt, fagylaltot vagy süteményt, de az igazság az, hogy már kiskoruktól azt tanították nekik, hogy ezeknek az ételeknek a fogyasztása hosszú távú negatív következményekkel jár az egészségre nézve.  Moriyama megállapítja a könyvében, hogy  “A testmozgás része a napi rutinnak Japánban az egészség megőrzése érdekében komplex egészséges életmódot  építettek ki, és például a kerékpározásnak, gyaloglásnak és túrázásnak komoly kultúrája van.”

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial