Blogolunk / Egészség / Tippek

VEDD KOMOLYAN! Ha ezeket a tüneteket észleled magadon abba kell hagynod bizonyos élelmiszerek fogyasztását.

A glutén egy gyakori összetevő, megtalálható számos különböző típusú élelmiszerben fogyasztjuk minden nap. Megtalálható a búzában, a rozsban, az árpában és szinte minden más gabonában. A diéták leggyakoribb összetevője. A búza jelen van a tésztákban, a kenyérben, a salátaöntetekben és sok más feldolgozott élelmiszerben. Az árpa megtalálható a sörben, míg a rozs megtalálható rozskenyérben. Nem is olyan régen még senki sem törődött a glutén mellékhatásaival, és, hogy mit tehet a testünkkel. Az utóbbi időben nagyobb figyelmet fordítunk rá, mert akár káros hatása is lehet az egészségünkre.

fghjfghdfhgdhd

A glutén különösen veszélyes lehet azok számára akiknek glutén intoleranciájuk van. Sokan nem is tudják, hogy milyen káros hatással lehet a szervezetükre. Vannak olyan tünetek, amelyek jól mutatják a glutén intoleranciát. A leggyakoribb jele az úgynevezett libabőr, a háton vagy karon – (keratosis pilaris). Ez a tünet általában kapcsolódik valamilyen vitaminhiányhoz és, hogy rossz a glutén felszívódása az emésztőrendszerben.

Itt vannak a leggyakoribb tünetei a glutén intoleranciának:

  1. Gyakori migrén és fejfájás.
  2. Emésztési problémák: gázok, puffadás, hasmenés és székrekedés.
  3. Fáradtság gluten-ben gazdag ételek fogyasztása után.
  4. Hormonális egyensúly: PCOS, PMS és a meddőség.
  5. Szédülés, vagy más neurológiai probléma.
  6. Térd, csípő és ízületi duzzanat, fájdalom, vagy gyulladás ezeken a területeken.
  7. Gyakori hangulatváltozások: szorongás, depresszió, hipoaktív zavar és más drámai és a gyakori hangulatingadozás.

Ha ezen tünetek bármelyikét észleled magadon, konzultálj az orvosoddal.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial