Érdekesség / Lakás / Tippek

A bőr dolgokat így tisztíthatod és ápolhatod! A legegyszerűbb tisztítási módszerek!

Mindannyian használunk bőr dolgokat, legyen az bőrből készül ruha, kanapé, fotel. Mit tehetünk akkor, ha ezek karcosak lesznek, vagy foltosak? Néhány csodás módszert mutatunk, amelyeket érdemes kipróbálnod, ha szeretnéd ápolni, vagy éppen felújítani a bőr kanapéd.

Ételmaradék, rágó eltüntetése

A gyerekek szeretnek a kanapén nassolni, de ha éppen ételfolt, vagy rágógumi ragad rá, az nagyon zavaró. Tégy pár jégkockát egy száraz ruhába és azzal dörzsöld át a foltot, vagy a rágónyomot. Ne használj vágóeszközt a tisztításhoz, ne próbáld felkaparni a rágót a fotelről, mert könnyen megsértheted a bőrt, vagy a festéket. A jeges módszer azonban kíméletesen tisztít.

Golyóstoll foltok

Arclemosó folyadékkal töröld át a felületet. Ne nyomd, inkább töröld át többször.

Karcolások eltüntetése

A karcolások és repedések általában aprók, amiket könnyedén el lehet tüntetni. Akár egy szép takaróval is elfedheted, de ha inkább kijavítanád, akkor érdemes bőrbútorokhoz való festéket vásárolnod. Ez elfedi az apróbb repedéseket, de csak akkor, ha a megfelelő árnyalatot választod.

Kiszáradt bőr

A bőrbútor és a bőrruhák is kiszáradnak egy idő után. Ezt megelőzheted, ha rendszeresen átkened egy vékony réteg glicerinnel. Mindig tisztítsd meg először a bőrt, majd utána kend fel a glicerint. Ha kiszáradt bőrt akarsz helyrehozni, akkor vastagabb rétegben kend fel.

Hogyan tartsuk karban a bőrdolgokat?

A bőr megőrzi a fényességét, ha felvert tojásfehérjébe mártasz egy puha rongyot és azzal törlöd át.

A foltos, piszkos bőr könnyedén kitisztítható, ha egy kevés tejbe szódabikarbónát teszel és azzal törlöd át a felületet.

A vizes bőrcipőt és ruhákat ne szárítsd a fűtőtest mellett, mert elveszíti a rugalmasságát. Ha a bőr már nem olyan rugalmas, mint kellene, kend be ricinusolajjal.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial