Blogolunk / Egészség

SZEMGYULLADÁS, HAGYOMÁNYOS ORVOSLÁS…

loading...

Figyelmeztetés mindenkinek, akinek szemgyulladása van: soha ne dörzsölje a szemét a kezével, mert fertőzést kaphat. A szemgyulladásnak sokféle oka lehet: a szemgyulladást okozhatja a por, a számítógép előtt való hosszas üldögélés, megerőltetés, a fertőzés stb.

Azonnal intézkedni kell. Fáradtság, alváshiány és gyakran puffadtság esetén sötét karikák jelennek meg a szem alatt. A fáradt szemek a legárulkodóbb jelzői egy nő korának, ezért íme néhány egyszerű recept, amivel elkerülheted a sok bajt.

Nagyon gyakori betegség a kötőhártya-gyulladás, a szemhéj és a szemgolyó nyálkahártyájának gyulladása. A kötőhártya-gyulladásra jellemző az égő érzés és néha a fényérzékenység; a kötőhártya élesen vörös és érdes, néha erősen duzzadt, és reggelente a szempillák annyira összetapadnak, hogy nehéz kinyitni a szemet.

Ha a szem gyulladt

Öntsön 1 teáskanál zúzott kapor fűszernövényt vagy magokat 1 csésze forró vízbe, hagyja állni 15-20 percig zárt edényben, hűtse le és szűrje le. Áztassa a vattakorongokat a hűvös oldatba, 15-20 percre helyezze a szemre.

Nedvesítsen meg két vattakorongot petrezselyemlével, és tegye a szemére 10 percre. A kezelés különösen hasznos a hosszú olvasás és a füstös szobában való tartózkodás után.

Töltsön meg két vattakorongot finomra vágott petrezselyemzölddel, merítse forró vízbe, majd amikor lefolyik és kihűl, tegye a szemre 3-4 percre. Ezután hideg vízzel átitatott vattát helyezzen a szemére.

Főzzünk 50 g petrezselyemlevelet 0,5 l vízben 15 percig, majd szűrjük le. Készítsen nagy vattakorongokat (a szemöldöktől a járomcsontig), és mártsa őket a meleg oldatba, majd 1-2 percre vigye fel a szemre, és ismételje meg ezt 3-4 alkalommal. Ezután készítsen hideg borogatást, szárítsa meg a bőrt, és kenje be a szemhéjakat zsíros krémmel.

Petrezselyem, 1 evőkanálnyit tegyen egy pohár forró vízbe, 2 órán át áztassa, majd szűrje le. Áztasson vattakorongot az infúzióba, és helyezze a szemre 10 percre.

Öntsünk 10 g csipkebogyót 1 csésze forró vízbe, forraljuk fel, főzzük 7-8 percig, hagyjuk állni 1 órán át, szűrjük le. Használja a szemek kimosására.

Fáradt, gyulladt és kipirosodott szemekre

A szem körüli ráncok megelőzésére varrjunk kis zacskókat laza szövetből, tegyünk bele kamillavirágot, és 10-15 percre tegyük forró vízbe. Ezután tegye melegen mindkét szemére.

1-2 teáskanál szárított kamillavirágot 1 csésze forró vízben, 10-15 percig áztatjuk, majd leszűrjük. Ezzel az infúzióval mossa ki a szemét.

2 teáskanál szárított hársfavirágot öntsünk egy pohár forró vízbe, és 10-15 percig áztassuk. Ezzel az infúzióval mossa ki a szemét. A kezelés enyhíti a duzzadt szemhéjakat, a fáradt szemeket és segít a ráncok kezelésében.

loading...

Duzzadt és vörös szemek esetén

Alkalmazzon szemöblítést kapormag infúzióval. Készítsünk infúziót 1 teáskanálnyi mennyiségben 0,5 csésze vízben.

Tegyünk kapros gézzacskókat forró vízbe, és helyezzük a szemre, miután ellenőriztük a hőmérsékletet a kézfejünkön. Hagyja őket 15 percig rajta.

Duzzadt szemhéjak és „táskák” esetén

Tegyünk apróra vágott petrezselyemleveleket a szemre 15 percre, fedjük le nedves vattapamaccsal.

Készítsünk keveréket 2 teáskanál tejföllel és 1 teáskanál pépesített petrezselyemlevéllel. Hagyja hatni 15-20 percig, majd öblítse le hideg vízzel.

Kötőhártya-gyulladás

3-4 teáskanál összetört mályvacukor gyökér hagyjon 1 csésze hideg vízben 8 órán át. Használja borogatáshoz.

2 evőkanál mályvacukor leveleire és virágaira, öntsünk 1 csésze forró vizet, hagyjuk kihűlni és használjuk krémekhez.

Vegyünk 1 evőkanál kék búzavirágot, öntsünk rá 2 csésze forró vizet, 20 percig áztassuk, majd szűrjük le. Meleg infúzióval átitatott vattával, 15-20 percig a szemre kenve.

Öntsünk 2 teáskanálnyi zúzott útifűmaghéjat egy üvegtálba, öntsünk rá 2 teáskanál hideg vizet, rázzuk össze, adjunk hozzá 6 evőkanál forró vizet, és rázzuk, amíg kihűl, majd szűrjük le. Használja krémekhez.

Az árpa esetében

Öntsünk 15-20 körömvirágot 1 csésze forró vízbe, hagyjuk lefedve, 30-40 percig, majd szűrjük le. Használja krémekhez és borogatásokhoz.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial