Tippek

Többé soha nem fogsz mandarint venni! Ültesd el egy virágcserépbe és akár több százat szüretelhetsz majd!

Csodálatos illata és különlegesen finom íze teszi a mandarint az egyik legkedveltebb és legfinomabb citrusfélévé.

A mandarin nemcsak finom gyümölcs, de nagyon egészséges is. Őszi gyümölcsként erősíti az immunrendszert, harcol a gyulladások ellen, elősegíti a tüdő megfelelő működését és sok egyéb előnyös hatást fejt ki szervezetünkben.

Sokan nem tudják, hogy a mandarin otthon is nevelhető növény. Tarthatjuk bent, virágcserépben, de ki is ültethetjük a kertbe. Most minden szükséges információt megadunk ahhoz, hogy saját mandarinfád lehessen!

Előkészületek

Szükség lesz egy közepes méretű virágcserépre, melynek lyukacsos az alja. Tegyünk apró köveket az aljára és organikus talajt használjunk a jobb vízelvezetés érdekében. A jobb szellőzésért pedig tegyünk hozzá egy kevés homokot is.

Tegyük bele a mandarin magokat, jól takarjuk be őket földdel. Tegyük a virágcserepet napos helyre. (a cikk a kép után folytatódik!)

img_4037

Gondozás

Alkalmanként adjunk neki magnéziumban, cinkben és vasban gazdag tápot.

Ha úgy érezzük, a talaja kb. 1 cm mélyen száraz, öntözzük meg. Ne feledkezzünk meg a fonnyadt és törött ágak eltávolításáról.

Amikor a fánk végre terem, a gyümölcsöket óvatosan szedjük le, ne okozzunk kárt a fának.

Végre hozzájuthatunk a garantáltan vegyi anyag mentes mandarinokhoz, amikhez foghatót biztosan nem találunk az üzletekben!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial