Blogolunk / Egészség

Tisztítsa meg az ereket, azaz csökkentse a “rossz” koleszterin szintjét

loading...

Az “érrendszeri tisztítás” egy népi kifejezés. A klasszikus orvoslásban nincs ilyen diagnózis (vagy inkább ilyen eljárás). A hivatalos orvoslásban az “érrendszeri tisztítás” kifejezés nagyjából megfelel az “érelmeszesedés kezelése és a koleszterinszint csökkentése” kifejezésnek.

Először is – egy kis elmélet.
A koleszterin a szervezetben termelődik. Egy nap alatt akár 2,5 g koleszterin is keletkezik (kb. 0,5 g az étellel).
A koleszterin jelenléte a szervezetben szükségszerű. Enélkül a szervezet nem tud szintetizálni bizonyos vitaminokat, hormonokat és epét. Koleszterin nélkül még az agysejtek építése is lehetetlen.

Miért kell tehát csökkenteni, és miért veszélyes a növekedése?

A helyzet az, hogy kétféle koleszterin létezik.
Az első fajtát “jó koleszterinnek” (HDL) is nevezhetjük. Ez a nagy sűrűségű koleszterin. Nélküle a szervezet nem tud működni, és fontos a hormonok szintéziséhez és a sejtépítéshez.
A második fajtát “rossz koleszterinnek” (LDL) nevezhetjük. Ez az alacsony sűrűségű koleszterin. Ez az a fajta, amely lerakódik az erek falán, és olyan rétegeket (plakkokat) képez, amelyek beszűkítik a vér áramlását az erekben. Ez magas vérnyomáshoz, iszkémiához, anginához, szívrohamhoz, stroke-hoz és más betegségekhez vezet. Erről fogunk beszélni, az ilyen típusú koleszterinszint csökkentéséről.

Ahhoz, hogy kevesebb legyen a “rossz” koleszterin és több a “jó” koleszterin, megfelelő étrendre és testmozgásra van szükség. Bár a fizikai aktivitással kapcsolatban nem lehet tanácsokat adni (ez az emberek szokásaitól függ), a táplálkozással kapcsolatban a következő tanácsok adhatók: fogyasszon több halat, természetes növényi olajat, zöldséget, gyümölcsöt, bogyós gyümölcsöket, gabonaféléket és dióféléket. Csökkentse vagy teljesen kerülje a zsírt, az édességeket, a kolbászokat, a konzerveket, a gyorséttermi ételeket és a pékárukat.

loading...

Ki kell zárni a magas koleszterinszint okait is, amelyek NEM kapcsolódnak az egészségtelen életmódhoz és étrendhez. A koleszterinszint például máj- és vesebetegségek, egyes vírusos betegségek, cukorbetegség és hormonális zavarok miatt emelkedhet.

?Most beszéljünk a gyógynövényekről.
Tisztítsa meg az ereket (azaz csökkentse a “rossz” koleszterin szintjét és segítse elő az ateroszklerotikus plakkok felszívódását) a következő gyógynövényekkel: vörös lóhere (virág), cikória (gyökér), körömvirág (virág), kaukázusi dioscorea (gyökér), galagonya (virág), lóhere (virág), gyermekláncfű (gyökér), lophanthus (gyógynövény), horgony (gyógynövény), astragalus (gyógynövény), búzafű (gyógynövény).

Egy teáskanálnyit az egyik ilyen gyógynövényből egy pohár forró vízzel felforralni (pontosabban, ha gyógynövény, azaz a föld feletti rész, csak forraljuk, de ha gyökér, mint a Dioscorea, akkor egy percig forraljuk). Egy órán át áztassuk, majd szűrjük le. Ezt a mennyiségű főzetet egy nap alatt két-három italban igyuk meg. Éhgyomorra igya meg, és leghamarabb 30 perc múlva ehet. A kezelés időtartama három hét, majd egy hét szünet és utána egy másik gyógynövényt használjon.

Ugyanezek a gyógynövények kezelik a “rossz” koleszterin emelkedett szintje által okozott betegségeket – például a magas vérnyomást, az iszkémiát, az erek érelmeszesedését, az angina pectorist. Szívroham vagy stroke után pedig ezek a gyógynövények csak egy hónappal a stroke után szedhetők.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial