A kivi (angolul: kiwi) vagy kínai egresnek is nevezett ritka gyümölcs, számtalan egészségügyi problémára áldásosan hat. Gazdag B-, C-, és K-vitamin forrás, de A- és E- vitamint is tartalmaz, valamint természetes antioxidánsokat, makró- és nyomelemeket. Minden benne lévő tápanyag segíti az egészséges bőr, haj- és fejbőr megtartását. Napi 3 kivi elfogyasztásával csökkenthető a magas vérnyomás.
Gazdag tápanyagforrásai nélkülözhetetlenek az egészséges, ragyogó bőr megtartásához, ellenálló képességének kialakulásához, regenerálódásához. Antioxidánsai és élelmi rostjai enyhe hashajtó hatásának is köszönhetően, segítenek ellenállni és eltávolítani a méreganyagokat szervezetünkből. E- és A-vitamin tartalma segíti a bőr regenerálódását és a megfelelő vízháztartását a rugalmas, ragyogó bőrért. A magas C-vitamin tartalma segíti a kollagén termelést is, mely szintén elengedhetetlen a szervezetünk egészséges ellenállóképességének kialakulásához, működéséhez és a fiatalos, puha, rugalmas bőr megtartásához, valamint elősegíti a sebek, hegek gyógyulását. A kivi gazdag még gyulladásgátló, fiatalító, hámlasztó, pigmentfolt halványító AHA gyümölcssavban, így külsőleg pakolásként is kiváló.
- Kivi és citromlé keverékével készült pakolás csökkenti a faggyútermelést, megakadályozza a pattanások, gyulladások kialakulását.
- A kivi hámozott héja alkalmas természetes bőrradírozásra. Ne dobd ki, gyengéden dörzsöld át vele az arcodat, majd 1-2 perc után langyos vízzel öblítsd le, máris érezheted milyen tiszta, friss és puha lett, felkészült a bőrtápláló befogadására.
- A kivi nagyon jó hajápolásra is. Gazdag ásványi anyagokban, mint a cink, a magnézium és foszfor, melyek javítják a haj növekedését, fokozzák a vérkeringést, csökkentik a hajhullást. Gazdag rézben és vasban is melyek a haj színének és szerkezetének megtartásában is segítenek.
A kivi fontos egészségügyi előnyei:
-
Harcol a szabad gyökök ellen
C-vitamint tartalma, küzd a szabad gyökökkel és megvédi a testet és a bőrt a különböző betegségekkel szemben. Mivel a szabad gyökök növelik a rák kockázatát és az öregedés jeleit is okozzák ezért fontos az ellenállóképességünk szempontjából.
-
Pre-biotikus tulajdonsággal bír
elősegíti az emésztést
-
Testsúly szabályozó
alacsony kalóriatartalmú gyümölcs
-
Megakadályozza az asztmát
csökkenti az asztma kialakulásának kockázatát
-
Szabályozza a diabetest
alacsony a glikémiás indexe.
-
Csökkenti a szem betegségeinek kialakulását Antioxidánsok
sejtmegújító
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.