Blogolunk / Egészség / Szépség / Tippek

A striák nem csak a terhes nők problémája. Ez az egyszerű trükk segíthet megszüntetni…

A striák egy gyakori probléma az embereknél, különösen a nőknél terhesség után.

A striák a feszülés irányára merőleges csíkok, amelyek a bőr kötőszöveti részében alakulnak ki. A bőr alatt található, feszességét szolgáltató kötőszöveti rostok a bőr hirtelen megnyúlása következtében elvesztik rugalmasságukat, elszakadnak.

Leggyakrabban akkor alakul ki, ha túl gyors súlygyarapodáson vagy súlycsökkenésen megy keresztül a szervezet, ezen kívül gyakori a kismamáknál és bizonyos gyógyszerek is felelősek lehetnek a kialakulásáért.

A striák tehát nagyon sok tinédzsert és kismamát érintenek, azonban a férfiak sem kivételek ez alól. Mert míg a narancsbőr kis százalékban érinti a férfiakat, addig a stria már számukra is veszélyt jelent, főleg a testépítőknek!

Számos gyógyszertárban kapható krém létezik, de a leghatékonyabb otthoni természetes alapanyag a citrom.

Annak ellenére, hogy a citrom, savas, mégis elég nedvességet tartalmaz ahhoz, hogy hidratálja a bőrt, és még kiváló bőrfehérítő hatása is van.

A citrom használata a striák megszüntetéséhez nagyon egyszerű:

Csak vágj félbe egy citromot, és dörzsöld be az érintett bőrfelületet vele. Nyomja össze kicsit a citromot, hogy kiadja a levét és ezzel kezd el körkörös mozdulatokkal bedörzsölni a területet. Hagyd rajta 10 percig, majd öblítsd le meleg vízzel. Ismételd meg az eljárást naponta kétszer egy hónapon keresztül, és észre fogod venni, hogy a striák eltűnik.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial