Blogolunk / Érdekesség / Kultúra / Színes / Történet

TE TUDOD, HOGY EZ MIRE VALÓ… az ing hátulján?

Léteznek olyan dolgok a világon, melyeket nap mint nap látunk, használunk, mégsem biztos, hogy tudjuk mi célja, van-e funkciója? Ilyen pl. a legtöbbször férfi ingek hátán található kis akasztó, vagy a közkedvelt farmernadrág zsebére varrt mini zseb. Most eláruljuk mire is valók.


Az ingek hátán lévő akasztót, régen a tengerészek használták, akkoriban még nem voltak olyan vállfák és akasztók mint ma és ennek segítségével tudták gyűrődés mentesen tárolni ingeiket. Később ez elterjed a hétköznapokban, sőt még a párkeresésben is volt szolgálata, az elmondások szerint a lányok az akasztót fogva jelezték a fiúknak választási szándékukat, a fiúk pedig ha megtalálták társukat, kapcsolati állapotukat azzal jelezték, hogy a kis hurkot levágták. Ma már inkább csak dizájnelemként szolgál a férfi és női ingeken is.


A farmereken lévő kis mini zseb titkát, maga Levi Strauss fedte fel a hivatalos blogján, Az első farmereken 4 zseb volt, később zsebóra tartónak került rá a plusz kis zseb, tulajdonképpen a neve is (zseb)óra zseb. Miután idővel a zsebóra kiment a divatból, mára számos más névvel és céllal látták el, pl. az apró zseb, óvszer zseb, gyufa zseb.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial