Érdekesség / Tippek

Százezrek halnak meg évente ezektől, mégis ott tartod ezeket a lakásodban

Több százezren halnak meg évente ezektől a termékektől! A szakértők azt mondják, hogy míg az emberek tisztában vannak a külső légszennyeződés veszélyeivel, teljesen tudatlanok a lakáson belüli levegő szennyező hatások tekintetében. A kazánfüst, a légfrissítők és az illatos gyertyák a legveszélyesebbek, amik mérgezővé teszik a lakás levegőjét..A Royal College of Pediatrics and Child Health Nagy Britanniában közzé tett egy tanulmányt. fabreas-220×162

A jelentésben a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Királyságban 40.000 haláleset évente a lakás légszennyezettségéhez köthető. Ez a tanulmány azt is sugallja, hogy a mindennapi konyhai termékek, hibás kazánok, légfrissítők, dezodorok, rovarirtók, barkácsoláshoz és tisztításhoz használt termékek hozzájárulnak a rossz beltéri levegő minőséghez.

Azt is tudjuk, hogy a formaldehid méreg és rákkeltő anyag, amely irritálja a szemet, bőrt, és köhögést, hányingert, valamint torokrákot okoz – amikor keveredik más levegőben lebegő elemekkel. Ugyanakkor, bizonyos bútorok, szövetek,ragasztók és a szigetelések formaldehid gőzt bocsáthatnak ki.

De nemcsak vegyszerek, hanem élőlények is betegséget okoznak, mint a házipor atka, a penész és az állati szőrök. A gyerekek és az idősek különösen veszélyeztetettek. A megoldás az lehet, hogy vegyszermentes környezetet biztosítunk nekik, és felvesszük a küzdelmet az élősködőkkel szemben.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial