Blogolunk / Egészség

Onkológus vagyok. És ezt tenném, ha rákot diagnosztizálnának nálam!

loading...

Azonnal! A legfontosabb, hogy ne essünk pánikba!
Olvassa el figyelmesen.

Mark Hyman, az Egyesült Államok elismert orvosa és tudósa írt egy rovatot arról, hogy mit tegyünk, ha rákot diagnosztizálnak nálunk.

„Mark, mit tennél, ha rákot diagnosztizálnának nálad?” – ezt a kérdést váratlanul tette fel nekem egy barátom a minap.
Sajnos életem során nagyon gyakran találkozom a rákkal: a családommal és a betegeimmel is megtörtént már. A probléma az, hogy a hagyományos orvoslás rossz, elavult kategóriákban gondolkodik, amikor a rákról van szó.
Tökéletesen megtanultuk, hogyan kell kivágni, elégetni, sőt kemoterápiával kiirtani, sugárzással besugározni, gyógyszerekkel bombázni, de a rák oka még mindig kezelhetetlen.

Szerencsére van alternatívánk. Ez a „funkcionális gyógyászati megközelítés a rák kezelésére”.
A funkcionális orvoslás lehetővé teszi a szakemberek és a betegek számára, hogy együtt dolgozzanak a betegség okának a gyökerénél. Ez egy ilyen új, személyre szabott modell az új betegségek diagnosztizálására és kezelésére.

Az ötlet egyszerű: Ön mintákat küld genetikai elemzésre, és az orvosok megmondják, hogy milyen krónikus betegségekre hajlamos, és mit kell tennie, hogy elkerülje azokat.
A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a rákot a szervezet energiarendszerének egyensúlyhiánya okozza. A betegség „fokozatosan” alakul ki, ezért sokan élnek daganattal anélkül, hogy észrevennék.

Más szóval a rák a helytelen életmód eredménye.
Mit tegyünk? Változtassa meg. Egyrészt kiváló rákmegelőző lehet. Másrészt egyes betegek azt várják, hogy az új életmód megváltoztatja őket, és megszabadítja őket a daganattól. Köztudott, hogy a szervezet immunrendszere bizonyos körülmények között képes felismerni a rákos sejteket és elpusztítani azokat!

1) Én abbahagynám a cukorfogyasztást.

A cukor táplálja a rákos sejteket és elősegíti fejlődésüket. Egy átlagos amerikai egy év alatt 69 font cukrot és 66 font lisztet eszik meg! Ugyanez történik a világ többi részén is, ahol 1,7 milliárd ember elhízott!

Ha meg akarja előzni a rákot, vagy legalábbis kordában akarja tartani, akkor olyan étrendet kell követnie, amely kordában tartja az inzulinszintet.
Rostban gazdag, friss, teljes értékű, „valódi” élelmiszereket kell fogyasztania, és minimálisra kell csökkentenie a cukros, feldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Így táplálhatja magát, de megfosztja a rákos sejteket a tápláléktól.

2) Minden olyan ételt kiiktatnék az étrendemből, ami nem tesz jót nekem.

loading...

Mik ezek az élelmiszerek? Ez személyenként változik. A Journal of the American Medical Association című folyóiratban megjelent nagyszabású tanulmány szerint az amerikaiak mintegy 35%-a szenved glutén túlérzékenységben. Ha az ilyen emberek minden nap kenyeret esznek, előbb-utóbb rákban vagy szívbetegségben fognak meghalni.

A tejtermékek szintén népszerű kiváltó okai az ételallergiának. Az inzulinrezisztenciával is összefüggésbe hozhatók. Ha ezek az emberek állandóan tejet isznak, és rossz egészségi állapotukat a stressznek vagy a munkahelyi fáradtságnak tulajdonítják, előbb-utóbb a gyulladásos bélrendszerük nagyon komoly problémákat fog okozni.
Hallgasson magára. Ha rosszul érzi magát, miután megevett valamit, amit szeret, de nem ízlik, hagyjon fel vele!

3) Aggódnék a szervezetemben zajló gyulladásos folyamatok miatt.

A gyulladás közvetlen útja minden súlyos krónikus betegségnek, beleértve a rákot is. Ezek általában akkor kezdődnek, amikor inzulinrezisztencia, autoimmun betegségek vagy allergiák alakulnak ki.
Ha fáradtnak és depressziósnak érzi magát, válasszon Omega-3-ban gazdag ételeket. A legjobb források a vörös halak és a lenmag. Segítenek a szervezetnek megbirkózni a gyulladással.

4) Vigyáznék a bélrendszerem egészségére.

Nem csak a vastagbélrák kockázatáról van szó. Számos tudós jelenleg aktívan teszteli azt a hipotézist, hogy a vastagbél mikrobiomja lehet a rák oka. Más szóval, az ok a bélben élő baktériumokban keresendő.
Mit tegyünk? Fogyasszon minél több prebiotikumot: ez lehet kefir, joghurt. Szüksége van továbbá fitonutriensekre (vadon termő bogyók), kurkuminra (a kurkumában található) és resveratrolra (a borban és a szőlőben található). Ez segít lassítani a gyulladást a belekben.

5) Én kerülném a mérgeket.

Egy átlagos újszülött 287 vegyi anyaggal születik a köldökzsinórjában. Némelyikük neurotoxikus. A lényeg az, hogy egyikünk sem tudja teljesen elkerülni a toxinok rossz hatásait.
De csökkenthető! Az első dolog, amit tennünk kell, hogy kerüljük a növényvédő szereket, a ftalátokat, a biszfenol A-t, a lángmentesítő anyagokat, a nehézfémeket (elsősorban a higanyt és az ólmot).

Hogyan kell csinálni? Ne vásároljon műanyag edényben lévő italokat. Ne fogyasszon összetett készételeket. Kerülje a városközpontokban való sétálást: a forgalomból származó ólom nagyon veszélyes, ha koncentrációja magasabb a szokásosnál.

És ne feledje: a rák nem egy ítélet. Ha elég erőfeszítést tesz, gyakran le tudja győzni a betegséget. Az Ön feladata, hogy ne csak az orvosokra, hanem önmagára is támaszkodjon! Tegyen meg mindent, hogy növelje az esélyeit!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial