Blogolunk / Egészség

Gyakran fáj a torkod, elment a hangod és erősen köhögsz? Íme, hogyan szabadulhatsz meg ezektől a problémáktól egyik napról a másikra, egyszerűen és könnyen!

loading...

Minden tavasszal és ősszel fájt a torkom, elment a hangom és köhögtem, amíg egy idős ápolónő nem adott egy tippet.

A fenyőolaj segíthet a torokfájáson.

A fenyő illóolaj már ősidők óta ismert gyógyító tulajdonságairól, de még ma sem veszítette el jelentőségét, és a népi és a hivatalos gyógyászatban is használják különböző betegségek kezelésére.

Körülbelül 35 biológiailag aktív anyagot tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő, parazitaellenes és általános erősítő hatással rendelkeznek.

Érdemes bedörzsölni vele a hát és a mellkas gallérzónáját, masszírozni a lábakat és inhalálni (3-4 csepp fenyőolajat adjunk egy zománcos lábasba forró vízzel és lélegezzük be) – és a betegség eltűnik.

Amikor folyik az orra, hasznos, ha mindkét orrlyukba egy-egy csepp olajat tesz. Megelőzésképpen is megteheti, különösen az akut légúti vírusfertőzések időszakában, vagy ha száraz levegőjű helyiségben tartózkodik.

loading...

A fenyőolaj a köhögési rohamokat is enyhíti: csepegtessünk 3-5 csepp tiszta olajat a nyelv gyökerére reggel és este.

A megfázás megelőzésére 50 ml kókusz- vagy olívaolaj, valamint egyenként 5 ml rozmaring, fenyő és menta keverékét kell bedörzsölni a mellkasba és a hátba.

Vigyázat: Ezek a kezelések nem alkalmasak kisgyermekek vagy hörgőasztmás betegek számára! A fenyőolajat terhes nők soha nem használhatják.

A lábon lévő gombásodás csodálatosan kezelhető fenyőolajjal, ha 15 percig áztatunk egy vattát fenyőolajban.

Ha álmatlanság gyötri, fürödjön fenyőolajjal. Adjunk a fürdőhöz 5 csepp fenyőolajat, és feküdjünk a vízben 10-15 percig. Ne vigyük túlzásba; csak minden második nap használjuk.

A fenyőolajat herpesz esetén is használják, áztassunk egy darab vattát fenyőolajba, és tegyük a fájó helyre.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial