Blogolunk / Növény / Tippek

Nem használok kereskedelmi forgalomban kapható növénytrágyát: mindössze 2 összetevőből álló filléres tápszerrel sokkal jobb az eredmény

A virágkötők gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a szobai virágok elgyengülnek, növekedésük lelassul, és nem virágoznak olyan szépen. A legyengült növényeket gyakran megtámadják az olyan kártevők, mint a levéltetvek és a lisztbogarak. Egy filléres, percek alatt elkészíthető szerves trágya segíthet nekik újra életre kelni.

Csupán burgonyából és szegfűszegből kiváló műtrágyát és rovarölő szert készíthetünk minden hazai virágos növény számára.

Ennek a szerves trágyának a hatékonysága annak köszönhető, hogy nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, valamint B-vitaminokat, amelyek minden növény aktív növekedéséhez és fejlődéséhez elengedhetetlenek. Ráadásul a szegfűszeg szaga nemcsak a rovarokat, hanem a kutyákat és macskákat is távol tartja.

A trágyához a burgonyát és 5 szegfűszeget töltsön fel 1 liter vízzel, majd turmixgépben őrölje meg. Szűrje át egy szitán, és havonta egyszer öntözze meg a növényeket a gyökereik alatt.

A hatás már az első alkalmazás után észrevehető: a virágok aktívabban kezdenek nőni, és minden kártevő megszűnik. Ha a műtrágyát többször is használja, elősegíti, hogy virágai bőségesen virágozzanak.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial