Érdekesség / Történet

SZÉPARCÚ LÁNYOK, AKIKNEK ROSSZ SZAGUK VAN!

A minap elhaladt mellettem két sajátosan öltözött, de igen széparcú tizenéves lány, cigarettával a kezükben. Összeomlott bennem a világ, mert olyan visszataszító dohányszag maradt utánuk, mintha egy kocsmai hamutartóból inhaláltam volna.

Elgondolkodtam. Bizony bajban lennék, ha ma kellene párt választanom, mely látszatra manapság pik-pakra megoldható, ám ha azt vesszük, hogy a csajok 50%-a dohányzik, eleve felére csappanna az esélyem. Milyen anyák lesznek a dohányos lányok? Milyen életegészségi kilátásra számíthatnak, egy amúgy is túlszennyezett világban?
Ja, hogy a fiúk? Nos, rajtuk kevésbé csodálkozom, mert nekem a női nem iránt vannak (voltak) illúzióim!
Megválaszolatlan a kérdés, hogy miért dohányoznak a fiatalok? Feltételezéseim persze vannak! Például a felnőtté válás ?státusszimbóluma?, vagy egy általános  ?modellkövetés? a reklámok nyomán? Esetleg hencegés, lázadás vagy csak a szájszag elleplezése? Kétség kívül, hajdanában a nyitott gyomorszájúaknak fedőszagként a dohányzást ajánlották, mert a bűz ugyan bűz, de legalább rá lehetett fogni a cigarettára! Ma amikor Tic-Tac, vagy a rágógumi  széles körben elterjedt, megfelelőbb megoldásnak tetszik (mégha helyenként illetlen is)!

 

Az pedig, hogy a cigaretta élvezeti cikk, csak azért nem helytálló, mert kezdetben senki számára nem lehetett az (nem akarom durva szóval példázni az elsőt), mégis a felelőtlenebbek élvezetmentesen is újrázták a rágyújtást, mígnem élvezeti szükséggé vált. Többüknek lehet, hogy már társasági szokásrenddé, pótcselekvéssé vagy élhető (könnyed) élvezetté vált a rágyújtás, ez azonban nem írja felül, hogy egy szükségtelen és káros szenvedély, mely ráadásul még igen költséges is! De az is lehet, hogy az ?egyenjogúság? valamiféle szimbóluma. Pedig a nemek között akkor lehetne egyenjogúság, ha egyébként az esélyek is egyenlőek lennének! Ám ez sajnos mesebeszéd, liberós propaganda! Mert igazságtalan bár de az marad (és az is lesz), hogy egy lánynak jobban kell vigyáznia magára, mivel anya lesz! (Nesze neked egyenjogúság!)

 

A dohányzó nők a világ csaknem egymilliárd dohányosának 20%-át teszik ki. Arányuk évről évre folyamatosan emelkedik, szemben a dohányzó férfiak számával, amelynek növekedése már megállt. Az anyák körében figyelemre méltó a koraszülések és egyéb komplikációk növekedése, elsősorban az újszülöttek kárára.
Magyarországon a 18 és 30 év közötti nőknek a fele dohányzik, és évente 16.000 gyermek születik meg úgy, hogy édesanyja dohányzott a terhessége során.

 

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: netbulvar.eu
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial