Blogolunk / Egészség

NEM ELÉG DÚS A HAJAD. Leteszteltük… ez a recept nekünk segített…

Mindenki vastagszálú, dús és fénylően egészséges hajkoronáról álmodozik, de tudjuk nem mindenkinek adatott meg, vagy genetikai okokból, vagy a fejbőr különböző eredetű megbetegedésének köszönhetően. Az előbbin nem igazán tudunk változtatni, de az utóbbin nagy mértékben igen, például teafaolaj használatával.

A teafaolaj Ausztráliában őshonos teafa illóolaja, mely nagyon jó sebtisztító, enyhe fájdalomcsillapító, vírusölő és antioxidáns.
Használatával megszüntethetők és megelőzhetők a különböző eredetű fejbőr és a haj problémák, mint például a hajhullás, korpásodás vagy fejbőr dermatitis, valamint erősíti a hajat és serkenti a hajnövekedést .

Teafaolaj kedvező hatásai:

  • Az antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Megöli az úgynevezett Malassezia-t, mikrobákat, gombákat, amik károsíthatják a fejbőrt és korpásodást okozhatnak. Ugyanis a bakteriális és gombás fertőzések is lehetnek okai hajhullásnak, elvékonyodásnak és akadályozhatják a haj növekedését.
  • Tisztítja a fejbőrt, és megnyitja a pórusokat, így a hajhagymák lélegezhetnek, így a tiszta fejbőr serkenti és elősegíti az egészséges hajnövekedést.
  • Hidratálja a fejbőrt. Rendszeres alkalmazásával a teafaolaj hidratálja a fejbőrt, így fenntartja a természetes zsírháztartást, valamint gyógyítja a száraz, sérült fejbőrt.Táplálja a hajhagymákat.
  • Ezzel erősíti a hajhagymákat és szabályozza az egészséges hajnövekedést.
  • Kontrollálja a fejbőr zsírosodását, így a túlzott zsírosodás nem tömíti el a fejbőr pórusait.

gdsagsgsgdh

Drogériákban, gyógyszertárban, bioboltban kapható teafaolaj, amit az alábbiak szerint alkalmazz.

1. Teafaolaj és olívaolaj

 Melegíts fel 3 evőkanál olívaolajat és keverj el benne 8 csepp teafaolajat. Masszírozd a fejbőrödbe a keveréket, fedd be sakpával-kendővel és másnap reggel a szokásos módon moss hajat.
Ez a kezelés elősegíti a haj növekedését és a fejbőr hatékonyabb tisztítását valamint megelőzi, kezeli a korpásodást.

2. Teafaolaj samponnal

Ez az egyik legegyszerűbb módja a teafaolaj használatának, elősegíti a haj növekedését úgy, hogy megszünteti, megelőzi a fejbőr problémáit. Hajmosáskor a szokványos sampon mennyiséghez adj max. 5 csepp teafaolajat, ezzel mosd és masszírozd fejbőrödet, hagyd hatni 5-7 percig majd öblítsd le. Rendszeres használata biztosan elősegíti a haj növekedését.

Fontos tudnivalók!

Ne használj teafaolaj közvetlenül a fejbőrön, mert irritálhat. Mindig hígítsuk valamilyen hordozó anyaggal, olajjal, samponnal, kamilla teával és vízzel. Kerüld a túlzott helyi alkalmazását, ha sűrűn mosol hajat, akkor is hetente 1 max. 2 alkalommal használd.  Szájba, szembe ne kerüljön. Az ilyen kezelések elsősorban akkor segíthetnek, ha a hajhullásának belső és szervi okait orvosilag kizárhatjuk.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial