Blogolunk / Egészség / Szépség

Ne feledkezzünk meg a zellerről sem, ami segíthet az arcbőrünkön

Nyersen a leghasznosabb, akár önmagában, akár egy adag zöldségkeverékben, de levesekhez vagy pörköltekhez is adhatja. A zeller hozzájárul a fogyáshoz és a szép arcbőr fenntartásához. Rostokkal, vitaminokkal és vízzel látja el a szervezetet. Ideális olyan egyének számára, akiknek fontos a megjelenésük.

Anyagai megalvasztják a vért

A zeller egy adag fontos tápanyagot tartalmaz, amelyek között vannak vitaminok, ásványi anyagok, rostok és rákmegelőző anyagok. Legfontosabb kiegészítője a víz. A száraz bőr, a duzzanat, a cellulitisz és a víz visszatartásának egyik házi gyógymódja. Hidratálja a bőrt, támogatja a szervezet folyadék- és elektrolitemésztő rendszerét. A K-vitamin egyik forrása, hozzájárul a véralvadáshoz és fenntartja az erős csontokat. C-vitamint tartalmaz, amely elengedhetetlen az egészséges szervezethez, és hozzájárul a vas asszimilációjához a táplálékból.

Támogatja az immunitást és a vesét

Gyakori káliumforrás, hozzájárul a normál vérnyomás fenntartásához és az immunrendszer működéséhez. Serkenti a bélperisztaltikát és megelőzi a bélelzáródást. Támogatja a veséket és a májat a szervezet méregtelenítésében. A zellerszár olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, mint a folsav, a kalcium, a magnézium, a foszfor és a mangán.

Kinek érdemes zellert fogyasztania?

Különösen a vesebetegségben és cukorbetegségben, legyengült immunitásban és bélproblémákban szenvedőknek.

Az étrend csodálatos része

A-vitaminban gazdag zöldség, amely felgyorsítja a bőr regenerálódását. Emellett remek forrása a folsavnak, amely támogatja az agyműködést. A nyers zeller nagyon alacsony, 32 alatti glikémiás indexet tartalmaz, ami jótékonyan hat a stabil vércukorszint fenntartására. Ezenkívül rendkívül kevés kalóriát tartalmaz – 100 grammonként 20 kalóriát. A zellert paprikával és sárgarépával, valamint enyhe joghurtos főzettel együtt fogyaszthatja. Ismert kombináció a zeller humusszal vagy mogyoróvajjal. A zellerléből rendkívül magas színvonalú zöldségkoktélok készíthetők, például spenóttal, alma- vagy citromlével keverve. A zellerlé íze nem biztos, hogy mindenkinek ízlik, ezért érdemes lehet más zöldségekkel kombinálni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial