Blogolunk / Egészség

? Mit jelez a száraz bőr a könyöködön?

loading...

Megfelelő ápolás nélkül a könyök bőre gyorsan kiszárad és érdes lesz. Miért történik ez, és hogyan kell megfelelően ápolni a bőrt ezen a területen? A válaszokat ezekre a kérdésekre ebben a cikkben találja meg.

Az olyan problémákat, mint a könyök száraz bőre, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Van néhány egyszerű megoldás, amely kis erőfeszítéssel orvosolhatja ezt a helyzetet. Fontos azonban, hogy a probléma okainak megértésével kezdjük.

Miért lesz száraz a bőr a könyökömön?

A száraz bőr fő kiváltó okai a könyökön:

  • gyakori ülés;
  • Szintetikus anyagokból készült ruházat viselése;
  • hőmérséklet-ingadozás;
  • A- és E-vitaminhiány;
  • az endokrin rendszer problémái;
  • vérszegénység;
  • magas vérnyomás;
  • artritisz;
  • magas vércukorszint.

Tekintettel arra, hogy súlyos betegségek is kiválthatják a problémát, célszerű a gondozással párhuzamosan szakorvoshoz (háziorvoshoz, bőrgyógyászhoz vagy endokrinológushoz) fordulni.

Hogyan ápoljuk bőrünket

A könyöknél a bőr mindig kissé érdesebb, mint a test más részein. Ez annak köszönhető, hogy ezen a területen minimális mennyiségű faggyúmirigy található, amelyek szekréciója megakadályozná a nedvességvesztést. Ha a bőrt nem ápolják rendszeresen, nagyon durvává válhat, ami repedezett bőrt okozhat. Az ápoláshoz hámlasztó és bőrpuhító termékek használata szükséges.

loading...

1. A hámlasztáshoz készíthetünk bőrradírt, ha egyenlő arányban tejfölt, mézet, sót és kávézaccot keverünk össze, majd a keveréket öt percig dörzsöljük a problémás területekre.

2. A hámlasztó elkészítéséhez vágjunk félbe egy grapefruitot, a héját a gyümölcshússal együtt zúzzuk össze, és húsz percig kenjük a könyökünkre.

3. Rendszeresen alkalmazzon hidratáló krémet a bőr puhítása érdekében.

4. A savanyú káposzta vagy citromlé használható a bőr világosítására. Egy vattakorongot kell átitatni vele, és húsz percre a problémás területre helyezni.

5. A hidrogén-peroxidból, citromléből, sóból és tejfölből álló maszk szintén alkalmas a bőr világosítására. Csak keverj össze egy teáskanálnyit mindegyik összetevőből, és vidd fel a keveréket a könyöködre, majd negyven perc múlva öblítsd le a maradékot, és hidratáld a bőrt krémmel.


Ha rendszeresen ápolod a könyököd bőrét, az mindig puha és sima lesz.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial