Recept / Tippek

A tökéletes madártej egyetlen titka

loading...

Néha még a legjobb háziasszonyoknak sem lesz tökéletes, pedig csak arra kell ügyelni, milyen lesz a tojás habja, se túl lágy, se kőkemény ne legyen.

A madártej legnehezebb része a tojáshab. Sokan esküsznek arra, hogy a tojáshabot gőz felett kell kézi habverővel felverni. Nem jó tökéletesen keményre felverni. Azt úgy tudod ellenőrizni, hogy amikor kiveszed a habverőt a habból, akkor a hab nem áll mereven, hanem egy minimálisan visszahajlik, de azért nem folyik.

Mikróban is készíthető. Tegyél a mikróba egy tálat, rá 2 evőkanál tejet, és arra kanalazz 6 kanálnyi habgubacsot. 750 watton 30 másodperc és kész a tökéletes hab.

Recept:

  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Felforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az összes cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjük.(lásd fentebb!)

loading...

A felforrt tejhez keverjük a vaníliás cukrot és még szintén a kimért cukormennyiségből 1 evőkanálnyit, majd a felvert fehérjéből galuskákat szaggatunk a tejbe és fedő alatt 2 percig főzzük őket A megfőtt galuskákat egy külön tányérba szedjük. (Ehelyett készíthetjük mikró segítségével is a fent leírt módon.)

A tojássárgákhoz hozzákeverjük a maradék cukrot, és az egészet habosra keverjük. Kevéske forró tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd ha szépen felhígult, a keveréket a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve megvárjuk hogy besűrűsödjön. Tálkákba szedjük, és a tetejére tesszük a tojásfehérje habot.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

 

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial