Blogolunk / Egészség / Érdekesség / Színes / Tippek

Milyen hatással van az egészségedre, ha egész nap farmerben jársz?

A szűk farmerek évek óta divatosak. És bár lehet, hogy a nap végén túl fáradtnak érzed magad ahhoz, hogy átöltözz, de jobb, ha leveszed, és valami lazábbra választasz. Valójában a túl gyakori és hosszú ideig tartó skinny farmer viselése több problémát okozhat, mint gondolnád.

Mi is szeretjük a szuperszűk farmereket, de valószínűleg lecseréljük valami kényelmesebbre, mert a rendszeres viselése több meglepő módon is befolyásolhatja az egészséget.

  1. Fájhat a lábad.

Bármennyire is divatos a szűk farmer, jobb, ha váltogatod, és lazább nadrágot is viselsz, és amint hazaérsz, azonnal leveszed. Ha túl sok időt töltesz szűk farmerben, különösen, ha egész nap mozogsz vagy guggolsz, az károsíthatja a lábadban lévő izmokat és idegeket. A szűk farmer és a szűk öv kombinációja zsibbadást, fájdalmat és bizsergést is okozhat a combok elülső részén. Ezt az állapot már Skinny Pant Syndrome néven ismerik hazánktól távolabb.

  1. Lelassíthatja a vérkeringést.

Lehet, hogy a kedvenc farmernadrágod a legmegfelelőbb ruhadarabod bármilyen alkalomra, de ha valaha is tapasztaltad, hogy nehéz és fáradt a lábad, jobb, ha kényelmesebb nadrágra váltasz. A deréktájon túlságosan szűk és korlátozó ruhák viselése csökkentheti a vérkeringést, és megnehezítheti, hogy az ereid visszapumpálják a vért a szív és más szervek felé.

  1. Súlyosbíthatja a gyomorégést.

Valószínűleg már észrevetted, hogy a farmered mély és érzékeny barázdákat hagyhat a derekad körül, ha túl sokáig viseled. A feszes, hasra nyomó ruhák valójában savas refluxot okozhatnak, ami az egyik leggyakoribb bélprobléma, amitől sokan szenvednek. És még ha tökéletesen egészséges is vagy, és nem ismered a fájdalmas gyomorégést, akkor is megvan az esélye a reflux kialakulásának, ha 2 héten keresztül rendszeresen szűk ruhákat viselsz.

  1. Befolyásolhatja a testtartást.

Bár a szűk farmer viselésétől jól érezheted magad, hosszú távon azonban a görnyedtséget is okozhat. A szűk farmerek megbontják a hát és a csípő közötti egészséges egyensúlyt, és mivel a hát alsó részének túlzott hajlítását okozhatják, növelhetik a gerinc porckorongjaira nehezedő terhelést.

  1. Nem tesz jót a nemzőképességnek.

Kétségtelen, hogy a skinny farmer klasszikus, de a mindennapos viselése valójában növelheti bizonyos fertőzések és irritációk kockázatát. Az egyik ilyen a vulvodynia, egy olyan állapot, amelyet az intim területen jelentkező krónikus fájdalom jellemez. Kutatók megállapították, hogy azoknál a nőknél, akik hetente 4 vagy több alkalommal viselnek szűk farmereket, több mint kétszer akkora valószínűséggel alakul ki vulvodynia, mint azoknál, akik soha nem hordanak szűk nadrágot.

Te is gyakran viselsz farmert? Leveszed, amikor hazaérsz, vagy egész nap viseled?

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial