Érdekesség / Történet

Mikor a boltos néni megtudta, hogy a srác egyedül lesz Valentin nap este, különleges ajándékot nyomott a kezébe!

Nénike rápillantott a tápra és meglepődését kicsit sem palástolva felcsúsztatta szemét a homlokáig. Ekkor ez a párbeszéd zajlott le köztünk:

Az alábbi bejegyzést a DumaPest Facebook csoportban találtuk:

„Kullogok haza munkából, gondoltam csak meglepem már magam valami kis csemegével estére az évnek eme szép napján, melyet a tükörrel szemben készültem elfogyasztani. Elnézek jobbra, meglátok egy nagyon hangulatos kis, még a szocializmusból maradt sarki ABC-t. Gondoltam itt megtalálom, amire vágyom. Belépek, a pult mögött nagyon aranyos néni álldogált és a belépésem pillanatában már látszott az arcán, hogy kíváncsian várja, milyen Bálint napi finomsággal állok elé. Természetesen nem ismerhette a családi állapotomat, ez is indokolhatta a reménnyel teli várakozását. Elbaktattam a 2. sorba és gondolkodás nélkül beleragadtam egy fűszeres kacsa ízesítéssel megáldott smack levesbe, gondolván jóleszezígynekemvalentinnapra. Odafáradtam a pulthoz és letettem elé az ünnepi vacsorámat az érzelmek teljes hiányát tükröző arckifejezéssel. Nénike rápillantott a tápra és meglepődését kicsit sem palástolva felcsúsztatta szemét a homlokáig.

Ekkor ez a párbeszéd zajlott le köztünk:

– Néni: Jajj kisfiam ezt nevezed te romantikának?

– Én: Ó hát lennék én romantikus csak nem igazán van kinek.

– Néni: Ugyan már, akkor tessék, itt van egy eper.

És ezzel a mondattal valahonnan elővarázsolt és a kezembe nyomott egy félig zöld, félig narancssárga epret, majd közölte, addig nem mehetek ki, míg meg nem eszem, merthogy ez majd ez jókedvre derít. Igaz, nem voltam rosszkedvű, de hát nem volt mit tenni, mosolyogva, hálálkodva és jóízűen elfogyasztottam a télinek kicsit sem nevezhető gyümölcsöt, kifizettem a „romantikus” vacsorámat, majd megsemmisülten kiléptem a boldog békeidőbeli üzletből. Már ezért megérte az idei február 14-e.”

Lám, lám! Nemcsak a szerelem, hanem bármilyen más emberi gesztus széppé tehet egy Valentin napot!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: tudnodkell.info

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial