Egészség / Érdekesség / Tippek

MIÉRT NE IGYÁL PALACKOZOTT ÁSVÁNYVIZET?

Az embereket nagyon is érdekli, hogy érdemes-e ásványvizet venni, vagy a sokkal olcsóbb csapvíz is megtesz? Persze az ásványvizek palackján gyönyörű hegyek, források képei sugallják, hogy milyen egészséges folyadékot vásárolsz, de legnagyobb részükben egyszerű csapvíz van esetleg szóda.


Évi 7 százalékot nő a világon az ásványvíz üzletág, és kb. 70-100 milliárdos a forgalma (dollárban)

1. Az ásványvíz szennyezi a környezetet

1.5 millió tonna műanyag szemetet termelünk ásványvízzel és 17791435385 kőolajra van szükség ezek előállításához évente. Horror!

Bár már nálunk is vannak szelektív hulladékgyűjtők, a palackok 80 százaléka szemétbe megy, nincs újrafelhasználva. Nagy részük világszerte a tengerekben végzi.

5-reasons-not-to-drink-bottled-water

2. Nem tudod, mi van benne

Az ásványvíz minőségét nem tudod ellenőrizni, ha jó vizet akarsz, vegyél egy szűrőt otthonra.

3. Kék arany

A 21. században a vizet kék aranynak nevezik, mert egyre kevesebb a jó minőségű víz. Ennek oka a környezet szennyezés, a túlnépesedés, és a klimaváltozás. A nagyvállalatok pedig begyűjtik maguknak a vizet, hogy eladják palackokban, így minden palack megvásárlásával ezt a kizsákmányolást támogatjuk.

4. A csapvíz ellenőrzött

A csapvizet a helyi hatóságok ellenőrzik, az ásványvizet nem. 

5. Ha csapvizet használsz, és fizetsz érte, nem egy multit, hanem a helyi közműveket támogatod, a te életed minősége lesz jobb.

Nyilván a helyi vízművek is ellenőrizhetetlen, de még mindig érdemesebb nekik fizetni, mint egy nagyvállalat hasznát növelni.

Forrás: netbulvar.eu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial