Blogolunk / Érdekesség / Tippek

ÍGY HASZNÁLD A TÖRÖLKÖZŐT, HOGY ELKERÜLD A PENÉSZGOMBÁKAT

loading...

Mindenki számára ismeretes lehet, hogy a párás, nedves közegben a penészgombák és baktériumok könnyen megtelepednek. Így van ez a törölközővel is. Boll&Branch egy külföldi organikus pamutból készült lakás textilekkel foglalkozó cég szakértője elmondta, milyen hibákat követünk el, mire figyeljünk oda.

A szakértő szerint az első hiba, beavatáskor az öblítő használata, melytől a törölköző ugyan puhább lesz, de veszít nedvszívó képességéből és a magában tartott öblítő anyaga, illata elősegíti a nedvességmegtartást és penészesedést.

Másik hiba, hogy a használt törülközőt a szennyes tartóba gyűrjük mosásig. Lehetőleg mindig úgy tároljuk, hogy kiterítve vagy félbe hajtva, jól szellőző, száraz helyen, átjárhassa a levegő, így száradjon, szellőzzön, napi használat közben és a mosásig is, elkerülve ezzel a kórokozók burjánzását.

ghddvfhdfhdfhdfs

loading...

A bőrünk egészségvédelme szempontjából fontos, hogy 4-5 használat után, de legalább hetente váltsunk törölközőt. Használat előtt tapintsuk, szagoljuk meg, ha nyirkos maradt, esetleg dohos szaga van, vegyünk tisztát, cseréljük le hamarabb.

Mosáskor ne használjuk sok mosószert és fehérítő, fertőtlenítő anyagokat, inkább a szokásosnál kevesebb mennyiséget, illetve használjunk babáknak való mosószert. Vegyük figyelembe az anyag összetételét a mosásra vonatkozó textil címke hőfokra utaló jelzését.

Hogy megóvjuk az anyag minőségét és növeljük élettartamát, ne töröljünk le vele makacs dolgokat, sminket, fogkrémet, egyéb háztartási szereket, mert ezek nehezen eltávolíthatók az anyag károsodása nélkül és csúnya foltot hagyhatnak.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial