Blogolunk / Egészség

Miért cserélje le az összes italt csak vízre

Az elmúlt években a dietetikusok és más táplálkozási szakemberek arra buzdítottak, hogy igyunk sok tiszta vizet. Érthető módon segít a szomjúság oltásában és a sejtek nedvességgel való feltöltésében. Sok szó esett már arról, hogy mennyi vizet kell innunk a megfelelő működéshez. De mi történne, ha minden italunkat tiszta vízzel helyettesítenénk? És tényleg olyan jótékony hatású, mint mondják?

A szerkesztők egy érdekes vizsgálat eredményeit osztják meg önökkel, amelyben egy személy egy hónapon keresztül minden italt vízzel helyettesített. Semmi tea, gyümölcslé, kávé – csak tiszta szénsavmentes víz.

Okok a vízivásra

Felpörgeti az anyagcserét

Már 0,5 liter víz reggel éhgyomorra 24%-kal fokozza az anyagcserét. Természetesen ajánlott, hogy az ivás után 30 percig ne egyen. A víz a nap folyamán is segíti az anyagcserét, ami növeli az energiaszintet.

Gyorsabb fogyás

Ha éhes, igyon vizet. De valójában elég, ha 10 napig minden italt vízzel helyettesít (a diéta maradjon kiegyensúlyozott), hogy annyi kalóriát veszítsen, mint a napi reggeli futás ugyanezen időszak alatt.

Javítja az agyműködést

Az agy köztudottan 75-80%-ban vízből áll, akárcsak a test többi része. A vízegyensúly fenntartásával üzemanyagot kap a normális működéshez. Ez pozitív hatással van a koncentrációs szintre és a memóriára.

Elnyomja az étvágyat

A víz elnyomja az étvágyat, így kevesebbet fog enni. Ha kevesebbet eszik, karcsúbbnak tűnik.

Kihúzza a méreganyagokat

A víz természetes módon eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, megelőzve a korai öregedést és a különböző bél-, hólyag- és vesebetegségeket.

Segíti a szívműködést

Napi 5 pohár víz 41%-kal csökkenti a szívroham kockázatát. Emellett, ha a szervezet dehidratált, a vér sűrűbbé válik, és ez vérrögök kialakulásához vezethet. Ezért a kávé és a bolti gyümölcslé helyett a víz remek megoldás.

Egészséges bőr

A sok víz fogyasztása segít a bőrsejtek természetes hidratálásában. A hidratált bőr azt jelenti, hogy nincs faggyú, szárazság, hámlás vagy mitesszerek.

A víz az élet forrása. A növényeknek és minden élőlénynek szüksége van vízre. Ez a természetes módja a víz egyensúlyának. Ha pedig minden italt vízzel helyettesít, pénzt takarít meg. Hiszen a kávé, a sör, az üdítők, a gyümölcslevek és a koktélok sokkal többe kerülnek.

Mondja el nekünk a hozzászólásokban, mennyi vizet iszik naponta. És ossza meg ezt a cikket barátaival is a közösségi hálókon!

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial