Állat / Blogolunk / Kutya / Tippek

Hogyan védekezzünk a kutyatámadás ellen?

Próbáljuk elkerülni, hogy egy kutya megharapjon minket de ha mégis így jártunk, a legfontosabb a sérülések súlyos ellátása. Minél hamarabb keressünk fel egy orvost, mivel könnyen elfertőződhet a sebünk.

Kutyaharapáskor az állat szájából baktériumok kerülhetnek a vérbe, ahol fertőzést okozhatnak. Ha az ember az elmúlt öt év során nem kapott tetanusz elleni védőoltást, amilyen gyorsan csak lehet, forduljon orvoshoz. Majdnem minden sérülés kórházi ellátást igényel. A sebet és környékét alaposan mossa le meleg, szappanos vagy enyhe fertőtlenítőszeres vízzel, majd gyengéden szárítsa meg a bőrt, és törölje le a seb környékét tiszta ruhával, valamint tegyen rá kötést.

rzjtrdgjdfg

Ha egy kutya önre támad, ha lehet, csavarjon hirtelen az alkarjára valamilyen ruhadarabot, pulóvert vagy dzsekit, és így fogadja a támadást. Karját határozottan nyomja mélyen az állat torkába, hogy ezzel is csökkentse a harapás erejét, és addig nyomja, amíg a kutya el nem engedi, ne próbálja meg kihúzni a karját, amíg a szorítás meg nem szűnik, mert különben tiszta sérülés helyett tépett seb keletkezik. Ha a kutya ismét támad, próbálja elkapni fenn a nyakat, és beszorítani egy kapun vagy ajtón, amit szorosan bezárhat.  Ha egy kutya minden ok nélkül támad jelentse a rendőrségen a gazda, aki nem tudja vagy nem akarja megfékezni a harapós állatot, szabálysértést követ el.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial