Blogolunk / Egészség / Érdekesség

Hogyan tanultak meg őseink lélegezni?

Őseink világosan felismerték, hogy az ember nem csak a táplálékkal jut energiához a testében, hanem a légzéssel és a levegőből is felveszi azt a teste minden bőrpórusán keresztül.
Az emberi test egész életében folyamatosan tapasztalja a levegőt és a szelet. Amikor belélegezzük a levegőben lévő energiát, az úgy tárolódik bennünk, mint mikor az elektromosságot elnyelik az akkumulátorok. És ily módon mind a fizikai testünk, mind a belső pszichikai erőnk megerősödik. Ezért őseink mindig nagy jelentőséget tulajdonítottak a helyes légzés ápolásának.

A régi gyógynövényszakértők ismerték és tudták, hogyan kell a légzőgyakorlatokat használni a gyógyító gyakorlatban. Íme néhány közülük:

„Teljes lélegzetvétel” – a levegőt a tüdő teljes térfogatában elosztja. Lassan kezdje el belélegezni a levegőt (csukott s szájjal), tudatát arra összpontosítva, hogy először a hasát, majd a mellkasát tágítsa (töltse meg levegővel). Ezután tartsunk egy rövid szünetet, amely a belégzéssel töltött idő felének felel meg. Ezután kezdje el az összes levegőt kilélegezni az orrán keresztül, ugyanolyan lassan, mint a belégzéskor, fokozatosan leeresztve (elengedve) a hasát, a rekeszizmot és a mellkasát. Ezután ismét egy rövid szünet, amely a kilégzési idő felének felel meg. Ismételjük meg az egészet többször, amíg érezzük, hogy az életenergia a levegővel együtt a testünkbe áramlik, és enyhe bizsergésig megtelik a tüdő, a rekeszizom és a belek.

” Tartsuk vissza a lélegzetünket”. Ezt a gyakorlatot a legjobb fekve végezni – így nem maradhat szabad (el nem használt) energia a tüdőben. Hanyatt fekve és ellazulva kezdjen el teljes lélegzetet venni. Ezután a belégzésnél tartsa vissza a lélegzetet, amíg bírja. Ezután erőteljesen lélegezze ki a levegőt a nyitott száján keresztül. Még őseink is megjegyezték, hogy a levegő visszatartása az emberi testben energiahiányt okoz, amely során minden energiaszerkezet bomlása következik be. Ezen alapul a légzés visszatartásának gyógyító hatása.

„Egész testes légzés. Ez a gyakorlat az egész testet érinti, különösen az emberi bőrt, amelyen keresztül a legtöbb energia kívülről érkezik. Az emberi test különböző területeken képes energiát fogadni, ezért a gyakorlat módszertana azon alapul, hogy minden egyes lélegzetvétel mentálisan a test egy bizonyos területére irányul, a lélegzetvétel idején arra összpontosítva.

„Tisztító lélegzet. Ez általában minden légzésen alapuló wellness-program végét jelenti. Belégzéskor végezzen egy „teljes lélegzetet”, tartsa néhány másodpercig, majd rángásokkal (lökésekkel) lélegezze ki a levegőt a szájon keresztül, amíg a tüdő teljesen ki nem ürül. Ez a gyakorlat megtisztítja a tested energiaszerkezetét az idegen vagy kedvezőtlen kapcsolatoktól, amennyire csak lehetséges.

„Memóriafejlesztő légzés”. Egyenes háttal állva hajtsa le a fejét, és kezdje el lassan beszívni a levegőt az orrán keresztül. Ezután emelje fel a fejét, és nyitott szemmel tartsa vissza a lélegzetét 8-10 másodpercig. Hajtsa megint a fejét, ajkait szorítsa össze, és lassan lélegezzen ki az orrán keresztül. A gyakorlatot 4-szer kell megismételni (4 belégzés és 4 kilégzés). Ezt a gyakorlatot 20 napon keresztül naponta egyszer kell elvégezni. Az memóriája tökéletes lesz!

A „légfürdőt” őseink mindig is a legteljesebb mértékben használták. Végtére is, ez a hatás valóban serkenti a szervezet összes védekező rendszerét, kezeli és megelőzi a légzőszervi és szív- és érrendszeri betegségeket. A légfürdőket még mindig a legjobb módszernek tartják az egészség és a megelőző intézkedések javítására, különösen hajnalban, amikor a nap ultraibolya sugárzással áthatja az egész levegőt, és telíti a testet életenergiával!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial