Egészség / Érdekesség / Tippek

Ha ezt elolvasod, többé biztosan nem használod a mobilod a wc-n!

Mindenkivel előfordult már, hogy a mellékhelyiségbe is magával vitte a telefonját. Ki gondolta volna, hogy ez egy nagyon veszélyes szokás? Kiteheted magadat és másokat is a baktériumok támadásainak, mint a szalmonella vagy az E.coli.

Mikor kitörlöd a feneked és utána megfogod a telefont, olyan, mintha nem is mostad volna meg, hiszen a telefonodon lévő baktériumok visszakerülnek a kezedre. De akkor mit kellene csinálnunk? Ha egy kicsit is aggódsz amiatt, hogy a széklet révén valamilyen fertőzést kaphatsz, a legjobb, ha be sem viszed magaddal a telefonodat. A lehetséges szennyeződés mértéke nagyban függ attól is, hogy a wc hol található. Egy kis irodában kisebb a veszély, de egy kórházban vagy a vonaton rengeteg kórokozó áll lesben.

A vírusokat nemcsak kézzel lehet beszerezni. A wc-től akár 2 m-re is eljuthatnak, éppen ezért nem tanácsos a wc közelében tartani a fogkefét vagy letenni a telefont a wc-papír tartóra vagy a wc mellett lévő polcra. A kórokozók több napig is életben maradhatnak a telefonodon! Ezek a készülékek többnyire melegek picit, így tökéletes otthont adnak a kórokozóknak. Ha az ember keze izzad és ragacsos bevonatot képez a telefonon, az még kedvezőbb a baktériumok számára. Ezért soha ne felejts el szappannal kezet mosni, a telefonod pedig hagyd kint a táskádban, mikor wc-re mész!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial