Egészség / Tippek

Dr.Oz: 6 orvosi vizsgálat amely megmentheti az életedet!

Minden hölgynek el kellene olvasnia ezt a cikket mert ahhoz, hogy egészséges maradj és hosszú életed legyen szükség van egy orvos segítségére is. Dr. Oz azt mondja, ha évente meglátogatsz egy specialistát, az sohasem árthat. A nők számára több olyan vizsgálat létezik, amely nagyon fontos és minden hölgynek el kellene végeztetnie. Olyan tesztekről van szó, amelyeknek elvégzése, sokat segíthet egyes betegségek korai stádiumban történő felismerésében. Ha egy betegség kialakulását időben észreveszik az orvosok, akkor a kezelése is rövidebb időbe telhet. Az évente elvégzendő fizikai teszteken kívül a nőknek szüksége van még néhány fontos vizsgálatra.

1. Mammográfia – egy olyan röntgenfelvétel, amellyel a nők melleit vizsgálják, nagyon fontos vizsgálat, a mellrák korai stádiumának megállapítására. Kedves hölgyeim! amikor elérik a 40 éves kort, akkor ezt a vizsgálatot javallott lenne elvégeztetniük. A nőgyógyász rendszeres mammográfia vizsgálatra kellene küldjön minden 40 évét betöltött női páciensét. Ha 20 -30 év közötti hölgy vagy, akkor is szükség lenne ennek a vizsgálatnak az elvégzésére, mert léteznek olyan tényezők, amelyek befolyásolják a mellrák kialakulását fiatalabb korban, plé ha volt már a családokban ilyen betegség, akkor az sajnos örökölhető. Egyszóval nagyobb a rizikófaktor a rák kialakulására.

2. Ellenőrizd a bőrödet. Ha a családodban volt olyan személy akinek bőrrákja volt, akkor ezt mindenképpen beszéld meg az orvosoddal. Létezik egy olyan speciális vizsgálat, amellyel az egész testeden megvizsgálják a bőrt, nehogy elváltozás legyen az anyajegyeiden, vagy nehogy más elváltozások, elszíneződések jelenjenek meg a bőrödön. A bőrrák nagyon veszélyes és végzetes kimenetelű lehet ezért nagyon fontos, hogy időben legyen kezelve. Akkor is ajánlatos elvégezni ezt a vizsgálatot, ha a családban senki nem szenvedett ebben a betegségben.

3. Méhnyakrákszűrés: ez szinte a legfontosabb vizsgálat, mert amikor a méhnyakrák még az első stádiumban van, akkor sokkal könnyebb kezelni. Ezt a fajta tesztet a 21 évet betöltött hölgyeknek is ajánlatos elvégezniük, még akkor is, ha a papilloma vírus eredménye negatív. Két évenként meg kellene ismételni a vizsgálatot ha dohányzol, vagy ha fiatalon kezdted el a nemi életet.

4. A koleszterinszint vizsgálata: Nagyon lényeges a koleszterinszint ellenőrzése főleg abban az esetben, ha valamilyen szívbetegséged van, vagy ha fennáll a veszélye a szív megbetegedésének, mert ha magas a koleszterinszint akkor sajnos nagyobb az esélye a szìvinfarktus és az agyvérzés kialakulásának. A magas koleszterinszint az epehólyag működésére is rossz hatással lehet. Ezt a vizsgálatot el kellene végeztetnie, minden 20-ik életévét betöltött nőnek, még akkor is, ha a családban nem volt olyan személy akinek szívbetegsége volt. Abban az esetben, ha a vizsgálat elvégzésekor az eredmény a normális értéket mutat, akkor a teszteket 5 év elteltével kell megismételni, és az eredményeket meg kell őrizni, a 45 éves kor betöltéséig.

5. Vérnyomás ellenőrzése: a magas vérnyomás anélkül károsíthatja az egészségünket, hogy tudomást szereznénk róla, hiszen nagyon alattomos betegség, halálos kimenetelü is lehet ha nincs idejében kezelve. Abban az esetben, ha a vérnyomás magas, akkor az orvos kérhet, egyéb vizsgálatot. A vérnyomás ellenőrzése a legegyszerűbb vizsgálat, amit minden nőnek kötelező lenne elvégezni, egy pár perc az egész, ezért semmi kifogás nem elfogadható, hiszen akár az életünkről is lehet szó.

6. Szemvizsgálat: mindenki tudja, hogy a szem nagyon fontos szervünk, ezért ne hanyagoljuk a szemvizsgálat elvégzését, szakorvosnál. Ennek a tesztnek a segítségével kiderülhet a szürkehályog vagy a glaukóma kialakulásának rizikója, vagy egyes esetekben, csak a gyengébb látás, amely megfelelő szemüveg használatával orvosolható. A glaukóma az egyik legnagyobb mértékben elterjedt szembetegségek csoportjába tartozik, de ha időben kiderül akkor kezelhető. Ezért is nagyon ajánlott a szemvizsgálat, mert a kezeletlen glaukóma a látás elvesztéséhez is vezethet. Abban az esetben, ha valamelyik családtag glaukómában szenved, akkor a szemvizsgálat már 40 éves kor előtt javallott. Azok a nők akik cukorbetegségben szenvednek, vagy kontaktlencsét használnak, esetleg szteroidokat szednek, a szemvizsgálatot minden évben meg kell ismételjék.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial