Blogolunk / Egészség

GYÓGYNÖVÉNYEK AZ EGÉSZSÉGES GYOMORÉRT

loading...

A tapasztalt gyógynövényszakértők úgy vélik, hogy a gyomor csak akkor erős, ha segítünk neki, hogy jó formában legyen, amíg egészséges. A gyógynövények segíthetnek ebben.

A gyomorfalak tisztítására

?A cickafark tisztítja a gyomorfalakat. A gyógynövény mutatja a legnagyobb erőt a gyűjteményben: 2 rész cickafarkfű, 2 rész orbáncfű és kamillavirág, 1 rész parlagfű.
1 evőkanál keverékhez öntsünk egy pohár forró vizet, forraljuk 15 percig, hűtsük le egy órán át, majd szűrjük le, és a forralt vizet az eredeti térfogatra hozzuk.

Hígítása: egy pohár infúzió 1,5 l ásványvízhez. Tisztítsa meg a gyomrot két pohárral a főzetből, reggel éhgyomorra azonnal igya meg. Lehetőleg hűtve.

A gyomor falának megfiatalítása

? A gyomornyálkahártya kiválóan alkalmas a gyomor fiatalítására. Különösen hasznos egy nehéz étkezés után.
Készítsünk egy keveréket: orbáncfű – 4 rész, az aranyvessző – 4 rész, mentalevél és kálmosgyökér – 2 rész, köménymag – 1 rész. Öntsön egy liter forró vizet egy teáskanálnyi keverékhez egy termoszba, hagyja állni egy éjszakán át, reggel szűrje le. Igyon éhgyomorra egy pohárral a kapott gyógyszerből, és 15 perc múlva igyon kefirt.
Ha a nyelv a kezelés előtt az anyarozs kezelés előtt fehér plakkokkal borított, ne igyon semmilyen anyarozs infúziót!
Fiatalítsa meg a gyomor falát egy hétig.

loading...

Gyomor- és bélfájdalomra

? Öntsünk 3 evőkanál orbáncfüvet egy pohár forró vízbe. Hagyjuk állni 2 órán át. Hagyjuk kihűlni, szűrjük le. Vegyen be naponta 3-szor 1/3 csészényit étkezés után.

? Keverj össze 1 rész mocsári kálmosgyökeret és 3 rész csipkebogyó virágot és gyümölcsöt. Öntsön egy evőkanálnyi keveréket egy pohár hideg vízhez, és hagyja állni 1 órán át. Ezután forraljuk fel. Naponta 3-szor étkezés előtt fél pohárral, felmelegítve fogyassza.

? Készítsünk egy főzetet 2 teáskanál köménymagból egy pohár forró vízben. Leszűrjük, lehűtjük. Vegyen be naponta négyszer 1 evőkanálnyit étkezés előtt.

? Vegyünk 20 g anyarozs gyógynövényt egy pohár vízzel. Készítsen infúziót. Leszűrjük, lehűtjük. Vegyen be naponta háromszor 1 evőkanálnyit étkezés előtt.

? Vegyünk 1 evőkanál kapormagot és 1 evőkanál mézet. Öntse fel egy pohár forró vízzel. Leszűrjük, lehűtjük. Fél pohárral naponta háromszor.

? Keverje össze egyenlő arányban a kamillavirágot és a cickafarkfűt. Öntsön 2 evőkanálnyi keveréket egy pohár forró vízbe. Készítsen infúziót. Leszűrjük, lehűtjük.
Használjon fél pohárral naponta háromszor.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial