Egészség

A lúgos ételekkel kapcsolatos info, amit minden rákbetegnek tudnia kellene!

A pH-egyensúly a szervezetben igen fontos minden ember, nem csak a rákos betegek számára. Az általános egészséget jelentősen befolyásolja a szervezet kémhatása, és mindenkinek törekednie kell arra, hogy ne savasodjon el túlságosan a teste, mert az betegségekhez vezethet hosszú távon..

Alapvetően a nyers ételek a leglúgosítóbb hatásúak, sajnos, hogy a lúgos kémhatás fenntartása a szervezetben manapság rendkívül nehéz, mivel mindannyian egészségtelen ételeket, vegyi anyagokban és toxinokban gazdag ételeket eszünk, a feldolgozott élelmiszerek, a mikrohullámú sütőben elkészíthető ételek és a gyors ételek is ilyenek.
A savas környezet a szervezetben nagymértékben megnöveli a rák kockázatát és a különböző egyéb egészségügyi problémák esélyét.

Íme néhány nagyon hasznos információ, hogyan lehet visszaállítani a pH egyensúlyt a szervezetben, és fenntartani a lúgos környezetet. A lúgos diéta segít leküzdeni a gyulladásokat és egyéb egészségügyi problémákat.

– Az lúgos étrend alapja a zöld leveles zöldségek, a karfiol és a káposzta, brokkoli, a gyógynövények és fűszernövények, gyökérzöldségek, bab, dió és magvak, lencse, borsó, hagyma, fokhagyma, póréhagyma, snidling, és a gluténmentes gabonák, például a rizs kis mennyiségben.

– Fogyassz annyi gyümölcsöt és zöldséget, amennyit csak akar,sz és 2-4 dkg fűvel táplált húst, organikus baromfit, halat

– Kerüljük a cukorfogyasztást, mert a rákos sejtek glükózt használnak a szaporodáshoz. Továbbá, a cukor csökkenti a magnézium-szintet a szervezetben, és ezzel támogatja a rákot.

Természetes cukrok, mint az agave és a méz is kerülendő rákbetegek számára. A gyümölcsök fogyaszthatóak, de mértékkel.

– Prof. (emeritus) T. Colin Campbell, Ph.D., a Cornell Egyetemről közzé tett egy tanulmányt, amely megállapította, hogy a tejtermékek a legrákkeltőbb ételek között vannak: a tejtermékeket kell kerülni abban az esetben, ha már kialakult a rák, ,ert erősen savasítanak

– Kerüljük a glutént, mert az is gyulladást okoz. Nem kell fogyasztani magas gluténtartalmú gabonákat, mint a rozs, teljes kiőrlésű búza, és ebből készült tészta, kenyér, sütemények, torták, muffinok, kekszek és egyéb sütőipari termékek.

Le kell cserélni őket a gluténmentes magvakra, mint a quinoa, rizs, köles, hajdina, és amaránt.

Tilos étolajat használni!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial