Tippek

Fogyni akarsz? Akkor felejtsd el a reggelit, mondja a dietetikus!

A legtöbb szakember szerint a reggeli az egyik legfontosabb étkezés. Dr Mihaela Bilic dietetikus szakorvos szerint azonban ez nem minden esetben van így. A reggeli nem kötelező mindenki számára.

Csak akkor kell reggelizni, ha éhes vagy. A reggelire a gyerekeknek van szükségük és azoknak, akik fizikai munkát végeznek, azoknak viszont nem kell reggelizniük akik fogyni akarnak. Biztosan te is azt gondolod, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés és más kiskorodban is azt mondták, hogy reggelizni kell, de ez megváltozott.

Ha fogyni akarsz, kevesebbet kell enned. Akkor mi értelme van reggel elhasználnod a napi kalóriamennyiséged egy jó részét, amikor napközben többször is éhes leszel. Ha nem vagy éhes reggel, akkor fölösleges reggel enned. Ha csak néhány falatot eszel anélkül, hogy éhes lennél, az hizlal. A testünk furcsa helyzetben van, ételt kap amikor nem éhes, azért mert enni kell, amikor éhes, akkor figyelmen kívül hagyjuk és nem értjük, miért nem fogy.

Ha fogyni akarunk, akkor csak akkor eszünk amikor éhesek vagyunk. Ha csak ebédidőben vagy éhes, akkor egyél. Ha inkább az egészséges életmódra törekszel, akkor tartsd be az előírásokat és reggelizz. Az egészséges életmódot követve nem könnyű fogyni, legfeljebb akkor ha reggelire egy tejeskávét fogyasztasz. Ha szeretnél leadni néhány kilót, nem kell éhezned, de csak akkor egyél amikor megéhezel.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial