Blogolunk / Egészség / Szépség

Fagyassza le a citromokat – megmentik az elhízástól!

A citromot elsősorban a héjáért fagyasztják le. Fagyasztás utáni elolvasztásnál a héja puhább és könnyebben fogyasztható lesz.

A legtöbb más gyümölcshöz hasonlóan a citromhéj is rengeteg tápanyagot tartalmaz, amelyek segítenek a koleszterinszint szabályozásában és az immunrendszer erősítésében. A citrom héja gombaölő és antibakteriális anyagokat tartalmaz.

A citromot érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel pozitív változásokat idéz elő a szervezetünkben. Soroljuk fel főbb előnyeiket:

  • Csökkentik a stroke kockázatát;
  • megelőzik a rák kialakulását;
  • erősíti az immunrendszert;
  • gyulladások kezelése és megelőzése;
  • antibakteriális hatás;
  • az asztmás tünetek enyhítése;
  • depresszió és szorongás elleni küzdelem;
  • tisztítja a vesét és a májat.


Egyszerűen adjon fagyasztott citromot a héjával együtt kedvenc italához (tea, kompót, turmix), hogy érezhető gyógyító és megelőző hatása legyen!

1) Öblítse le a citromokat folyó hideg víz alatt, és szárítsa meg.
2) A fertőtlenítés érdekében áztassa egy percre almaecetben.
3) Tegyük a fagyasztóba 12 órára (egy éjszakára).
4) Reggel reszelje le a teljes fagyasztott citromot – a gyümölcshússal, a héjjal és a magokkal együtt.
5) Az így kapott keveréket tegyük egy jégkockatartóba, és tegyük a fagyasztóba.

Használja a fagyasztott citromos jégkockákat, amikor csak eszébe jut, és élvezze ennek a természetes gyógymódnak az előnyeit!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial