Egészség / Tippek

Ezt teszi a narancslébe a világ legidősebb orvosa! Elárulta a hosszú élet 11 titkát!

loading...

A 105 éves orvos, Shigeaki Hinohara máig aktívan gyógyít, eszébe sincs visszavonulni, emellett blogot ír.

hjhlhhla

Az idős doktor már 1941 óta a tokiói St. Luke Nemzetközi Kórházban dolgozik, és oktat. Eddig 150 könyve, írása jelent meg, ezek közül a leghíresebb a Hosszú és boldog élet titka, amelyből 1,2 millió kelt el.

Shigeaki Hinohara a Japan Times-ban nyilatkozott arról, hogy mi az a 11 dolog, amely hosszú életének titka!

1. A testedet ne korlátozd

Életerőd attól van, ha szabad vagy és jól vagy. Mikor gyerek voltál csak játszottál, és szaladgáltál, akkor minden percben örültél az életnek, még enni és aludni is úgy kellett elküldeni. Felnőtt korban is játszani, nevetni kell, mert ilyenkor tested és lelked kiszabadul a korlátok közül.

2. Sose hízz el

Azok az emberek élnek hosszú ideig, akik nem cipelnek túlsúlyt. Én reggelire egy csésze kávét, egy pohár tejet és narancslét fogyasztok, amibe belekeverek egy kanál olívaolajat, amely nagyon jót tesz a vérereknek és a bőrnek. Ebédre tejet iszom, és pár teasüteményt, de van úgy, hogy semmit, ha sokat kell dolgoznom. Vacsorára párolt zöldségeket, rizst és halat fogyasztok, kéthetente pedig 100 g sovány húst.

3. Szervezettség

Mindig kitalálom a következő napomat, sőt akár hetekre előre tudom, hogy hol kell lennem, mit kell csinálnom, de a kikapcsolódásról sem mondtam le. Senkinek sem kéne nyugdíjba mennie, legalábbis nem 65 évesen. Japánban ezelőtt 125 éve találták ki a 65 éves nyugdíjkorhatárt, amikor a várható élettartam 68 év volt. Ma már a japán nők átlag 86, míg a férfiak 80 évet élnek.

4. Segíts

Évente több mint száz előadást, órát tartok az általános iskolásoktól kezdve az üzletemberekig. Átlagos 60-90 percig állok egy helyben, ezért szükségem is van a jó fizikai kondícióra.

5. Gondold át saját egészséged

loading...

Ha egy orvos egy kezelést, operációt ajánl, kérdezzük meg tőle, hogy ugyanezt a műtétet ajánlaná a feleségének, gyerekének? Én azt hiszem, hogy sok esetben a zene-, vagy állatterápia többet segíthet, mint ahogy azt az orvosok gondolnák. Minden ember más, ezért a kezelések is személyre szabottak kellene legyenek, ami lehetetlenség.

6. Lift helyett lépcsőzz

Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, válaszuk a lépcsőt, és a csomagjainkat is vigyük magunk. Én így tartom a kondimat.

7. Kapcsolódj ki

A fájdalom elfelejtésének legjobb módja a szórakozás. A kórházakban is érdemes lenne ezt figyelembe venni, főként a gyerekosztályokon. A St. Luke kórházban van zene-, állatterápia és művészeti ágak kipróbálására is lehetőség van.

8. Nem szabad megszállottan hajtani a pénzért

Sosem tudjuk, hogy mikor halunk meg, és ezért nem is fogunk semmit sem magunkkal vinni.

9. Fogadd el a meglepetéseket

A jövő kiszámíthatatlan. Emlékszem, 1970. március 31-e volt, 59 éves voltam, Tokióból Fukuokába repültem. gyönyörű idő volt. Miközben a Fuji hegy mellett repültünk, a kommunista liga eltérítette a gépet. A következő 4 napot egy székhez kötözve, 40 fokos melegben töltöttem. Orvosként az egészet egy kísérletnek fogtam fel, figyelve, hogy a testem miként alkalmazkodik a megváltozott heéyzethez.

10. Választani kell egy példaképet, akit túlszárnyalhatsz

Édesapám az Egyesült Államokba emigrált, hogy tanulhasson. Számomra ő volt a példakép,. Később más mintát is találtam, és jobban akartam teljesíteni nála.

11. Adakozz

60 évig a családot eltartani nagyszerű. De ha már elérted a céljaidat, fontos a társadalomért is tenni valamit. 65 éves koromtól, heti 18 órát önkénteskedem, és minden egyes percét élvezem.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial