Egészség / Érdekesség / Tippek

Így lesz a látásod jobb mint 5 évvel ezelőtt.

Mindenki tudja, hogy az izmokat használni kell, különben elsorvadnak. A szemizmainkat is meg kell tornáztatnunk. Akik naphosszat a monitor előtt ülnek, csak keveset mozgatják a szemeiket, így a szemizmok sokkal gyengébbé válnak, lassan a látás is elkezd romlani. A látásromlás legjobb ellenszere a szemizmok átmozgatása!

Gyakorold ezt a 9 módszert és jobb lesz a látásod mind 5 évvel ezelőtt:

1. Vigyázzunk a szemeinkre, munka közben is tartsunk egy kis pihenőt, néhány óránként csukjuk be a szemeinket egy percre.

2. Mutatunk egy könnyű gyakorlatot, amivel egyszerűen átmozgathatjuk a szemeinket. Haladjunk sorba a számsorokon és mozgassuk a szemeinket, ahogyan a nyilak ábrázolják. Naponta érdemes elvégezni a gyakorlatokat.

3. Aki szemüveget hord, próbálja meg lassan csökkentetni az időtartamot, amíg rajta van.

4. A szemkörnyéket masszírozzuk át rendszeresen, az ábra alapján. Csak finom nyomást gyakoroljunk a pontokra, hogy ne legyen kellemetlen érzés.

5. Amikor a szabadban töltjük az időt, ne a lábunkat nézzük. Próbáljunk meg minél több ideig a távolba nézni.

6. Igyunk rendszeresen répalevet, ha lehet minden nap. Tegyünk bele néhány csepp olívaolajat, az ízén nem lesz érezhető, viszont sokkal hatékonyabb.

7. Amikor a szemeink fáradtak, langyos vízzel mossuk meg.

8. Lefekvés előtt 2 órával ajánlott kikapcsolni a kütyüket. Ilyenkor már ne nézzük a monitort, hogy a szemeink pihenhessenek.

9. Az indiai Trataka módszer is javíthat a látáson. Üljünk le és válasszunk egy pontot, majd kezdjük el nézni. Csak az adott pontot figyeljük a szemeinkkel, közben ne pislogjunk. Majd csukjuk be a szemeinket és képzeljük magunk elé azt a pontot, amit néztünk, 10 percig maradjunk így, majd nyissuk ki a szemeinket.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial