Érdekesség / Lakás / Színes / Video

Ezekkel a téglákkal felépíthetsz egy házat néhány óra alatt, cement nélkül!

A saját ház sokaknak luxus. Anyagi okokból, vagy más miatt rengetegen nem lakhatnak a saját házukban. Néhány építész sokat gondolkozott egy olyan megoldáson, amely olcsó és tartós. Rátaláltak a megoldásra! Különleges téglákat terveztek, amelyek a Legóra emlékeztetnek. Fantasztikus ötlet!

A lakhatási kérdés világszerte problémát okoz, az építészek szeretnének segíteni az embereknek. Most egy káprázatos ötletet mutatunk,  Nobel díjat érdemelne!

Az új építészeti technológiák elérhető áron hozzáférhetőek kell legyenek, hogy minél több ember a saját házában lakhasson.

Új technológiák az építészetben

A mexikói Omega vállalat és Jorge Capitan építész olyan téglákat készítettek, amellyel sokak lakhatási gondjai megoldhatóak. A téglák különleges formájúak, hasonlítanak a puzzle-hez.

Aki ezekkel a téglákkal épít házat, az az építési időt 50%-al is csökkentheti. A téglák könnyen használhatóak, még egy gyerek is fel tud belőlük építeni egy házat. Nincs szükség erőfeszítésre, nem kell minden téglát cementtel bekenni, csak az előre megadott helyeket szükséges majd feltölteni.

A téglák különleges lyukakkal lettek ellátva, amelyekbe a kábelek kerülnek, ami mg könnyebbé teszi az elrendezésüket. A projekt azért lett kitalálva, hogy lakáshoz juthassanak a szociálisan rászoruló embereket is.

Különböző textúrájú és színű téglákat akarnak gyártani. Mexikóban akadnak olyan vállalatok, amelyek gyártani szeretnék.

 

Megtekintheted, hogyan épül fel egy ház a téglákból. A falak felépítése nagyon gyorsan megy. A bámulatos módszer nem is hasonlít a megszokott építészeti eljáráshoz.

További részletekért tekintsd meg a videót

A házproblémák hamarosan megoldódhatnak, ilyen téglákkal!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial